Veckans Lag …
Växjö Lakers HC

Veckans Lag #20

ANNONS

Veckans Lag blir något märkligt den här omgången – i och med att lagen spelat allt från en  och fyra matcher. Men hockeysverige.se har åtminstone gjort ett försök.

David Rautio, Brynäs (3)
Släppte visserligen in fyra mål mot Växjö igår – men David Rautio imponerade stort den gångna veckan. I ett Brynäs med enorma skade- och avstängingsproblem klev han fram som den förstemålvakt han måste vara.

Eric Martinsson, Växjö
Öppnade målskyttet i gårdagens kvartsfinal. Växjös toppback behöver leverera nu när guldet ska hämtas in – och han visade direkt att han kommer bli en nyckelpjäs för storfavoriten från Småland.

Chad Billins, Linköping
Med gårdagens 6-1-förlust i åtanke känns det förstås märkligt att Chad Billins ska vara med här. Men backen klev verkligen fram och imponerade i den korta åttondelsfinalserien mot HV71.

Juuso Ikonen, Brynäs (2)
Avgjorde den första åttondelsfinalen mot Luleå med ett mål i slutsekunderna – och avgjorde den tredje åttondelsfinalen genom att bli tvåmålsskytt. Juuso Ikonen kliver, precis som förra året, fram i slutspelet.

Jacob Blomqvist, Brynäs
På tal om spelare som kliver fram i slutspelet: Jacob Blomqvist är en av dem. Brynäskaptenen har lett sitt lag fram i slutspelet och har nog varit den kanske bästa spelaren så här långt.

Jonathan Davidsson, Djurgården
Jonathan Davidsson var kung av Hovet igår. Dominerade fullständigt tillsammans med brorsan Marcus och ledde sitt Djurgården till en drömstart på slutspelet. Hur långt kan han ta sitt lag, egentligen?

Veckans

 

 

 

…snackis Jacob Blomqvist har inte bara varit inblandad i positiva ordalag den gångna veckan. Han sänkte också Emil Larsson med en tackling som enligt Luleås ”Bulan” Berglund var en av de vårdslösa han sett. Blomqvist klarade sig undan avstängning – till skillnad från Daniel Sondell som straffades med tre matcher efter en tackling på Johan Alcén matchen därpå.

…”inte nu igen” Senast ett mästarlag missade kvartsfinal var lockoutsäsongen, 2004/2005. Då var det HV71 som gjorde det. Nu hände det igen. Och jodå, visst var det HV71 som ”lyckades” med bedriften den här gången också.

…böter Jäklar vilket klirr i kassan det blev i veckan då 14 (!) spelare i Linköping och HV71 tilldömdes böter efter det stora uppvärmningsbråket. Totalt tvingades de böta 100 000 kronor.

…styrkebesked Serieettan och serietvåan visade att det ska vara skillnad på dem och serietian respektive serienian. Växjö och Djurgården gjorde sammanlagt 10-2 på Brynäs och Linköping i den första kvartsfinalen.

…farväl En av svensk ishockeys finaste eror tog slut i veckan. Efter 17 år i Luleå har Jan Allan Sandström spelat sin sista match för klubben.

VIDEO: Här tackar Luleåfansen av Jan Allan Sandström efter hans sista match

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch