Klubbdirektören Peter Hermodsson hade hoppats på bättre effekt av tränarbytet.
SHL

Klubbdirektören efter tränarbytet: ”Hoppats på att det skulle bli lite bättre effekt”

ANNONS

Den 14 januari släppte SHL-nykomlingen Mora bomben: Trots att man låg på säker mark i tabellen valde man att sparka tränarduon Mattias Karlin och Mikael Johansson och ersätta dem med oprövade korten Johan Rosén och Daniel Hermansson. Nu uttalar sig klubbdirektören Peter Hermodsson i Moras tv-kanal där han säger att han trott på ett bättre positivt utfall vid det här laget.

Sedan duon Johan Rosén och Daniel Hermansson tog över nykomlingen har laget halkat ner under kvalstrecket och bara åtta poäng på nio matcher har spelats in.
— Jag säger så här: Man hade hoppats på att det skulle bli lite bättre effekt. Men det är klart, det kommer ta tid att ändra dåliga vanor tror jag, säger klubbdirektören Peter Hermodsson i en intervju på klubbens hemsida.

DÅLIGA VANOR

De dåliga vanorna Hermodsson refererar till är att den tidigare tränarduon Mattias Karlin och Mikael Johansson ska ha frångått den linje klubben jobbar efter sedan över fem år tillbaka.
— Det innebär att vi har en stab som är genuin och jobbar stenhårt. Jobbar mycket med den individuella utvecklingen hos spelarna, det har ju varit vårat framgångskoncept att jobba med video individuellt, individuella samtal, att lyfta och göra varje individ bättre, även på isen, förklarar Hermodsson.

Klubbdirektören menar på att den förre tränaren Jeremy Colliton förädlade linjen klubben var inne på gällande spelarutveckling, man att det under säsongen skett en tillbakagång.
— Det har inte jobbats så hårt som det behöver göras. Speciellt när man är nykomlingar i SHL så behöver vi jobba mycket, mycket hårdare än alla andra lag med alla de här bitarna.
— Tyvärr tvingades vi göra den här ändringen då vi kände att vi gick ifrån vårat vinnarkoncept i klubben, säger Peter Hermodsson och berättar också att klubben tror stenhårt på duon Rosén/Hermansson.

SLUTVÄRVAT

I tv-inslaget berättar Hermodsson också att det av allt att döma är slutvärvat den här säsongen såvida det inte tillkommer externa finansiärer.
— Annars har vi inte det utrymmet det här året att kunna lägga mer pengar på spelare. Vi har det här laget vi har. Vi tror på det och de ska göra det här tillsammans.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch