Skellefteå AIK

GALNA VÄNDNINGEN: ”Känns overkligt”

Med sex minuter kvar ledde Skellefteå. Med 4-0. När matchen var var slut hade Malmö vunnit med 5-4.
– Jag vet inte om det här var möjligt. Det känns overkligt, säger matchvinnaren Nils Andersson till C More.

För några veckor sedan var det Skellefteå som stod för en alldeles otrolig upphämtning när 0-3 mot Rögle med nio minuter kvar blev en 4-3-vinst efter förlängning. Idag var man inblandad i något ännu sjukare – men den här gången på den förlorande sidan.

Skellefteå ledde med 4-0 inför den tredje perioden. Man ledde med 4-0 fram tills dess att det återstod fem minuter och 44 sekunder. Då inledde Malmö det som måste ses som en av SHL-historiens galnaste vändningar. Daniel Zaar gjorde då 4-1. Med 4:53 kvar kom 4-2 från den närmast ostoppbara Rhett Rakhshani. Med 4:32 kvar kom 4-3 från Marcus Sylvegård. Med 27 sekunder kvar kom 4-4 från Robin Alvarez. I förlängningen? Där avgjorde Nils Andersson.
– Vi var inte bra i 55 minuter. Jag var bedrövlig i 56 minuter, inleder han.
– Jag vet inte om det här var möjligt. Det känns overkligt.

Backstjärnan blev glad som ett barn på julafton och hoppade in i plexiglaset efter målet.
– Jag får en blackout och blir ett med publiken. Jag borde ju såklart ha åkt fram till Rhett som passade, säger han om sitt galna firande.

”NÄSTAN ETT ORGANISERAT KAOS”

Peter Andersson, Malmös tränare, var uppgiven efter två perioder. Men fick alltså med sig två poäng.
– Man ser vad ett mål gör. Det blir nästan ett organiserat kaos i båset sen. Alla vill vara med, alla vill spela.

I Skellefteås läger var det desto mer deppigt.
– De får spela powerplay och de har ett bra powerplay. De har skickliga spelare med pucken och får stå och bomba.

Säsongens sjukaste vändning hittills är härmed ett faktum. Och en av de sjukaste i SHL-historien.