UPPRÖRT: Både Nathan MacKinnon och Erik Johnson attackerar Zac Rinaldo efter hans tjuvsmäll på Samuel Girard.
Nyheter

Efter fulsmällen innan jul – nu stängs busen av för femte gången i NHL

ANNONS

Zac Rinaldos fulsmäll på juniorbacken Samuel Girard får konsekvenser. I natt meddelade NHL att man stänger av Arizona Coyotes buse för tilltaget mot Colorado Avalanche-ynglingen natten mot julafton.

Sex matchers avstängning och motsvarande 190 000 kronor i utebliven lön. Det blir straffet för Arizona Coyotes forward Zac Rinaldo efter hans agerande i mötet med Colorado Avalanche natten mot julafton.

Det var i den andra perioden som 27-åringen delade ut en tackling på Nathan MacKinnon. Direkt efter tacklingen söktes han upp av Colorados rookieback Samuel Girard. Rinaldo svarade med att sänka Girard med ett slag, något som renderade i match penalty.

Det är inte första gången i karriären som Zac Rinaldo hamnar i blåsväder. Kanadensaren, som har två mål och en assist på 31 matcher den här säsongen, har varit avstängd fyra gånger tidigare i NHL-karriären och totalt missat 25 matcher på grund av regelöverträdelser i och med den senaste avstängningen.

Den här artikeln handlar om: