UPPRÖRT: Både Nathan MacKinnon och Erik Johnson attackerar Zac Rinaldo efter hans tjuvsmäll på Samuel Girard.
Nyheter

Superpesten tacklar stjärnan och sänker rookien – då tar det hus i helvete

ANNONS

En stillsam sista match innan julledigheten? Glöm det! Efter Zac Rinaldos bärsärkagång i natt tog det hus i helskotta under matchen mellan Arizona Coyotes och Colorado Avalanche – en match Carl Söderberg sedan satte sin prägel på.

Zac Rinaldo har varit en omdebatterad NHL-spelare under många år. Efter nattens match mellan Arizona Coyotes och Colorado Avalanche lär inte den debatten minska.

27-åringen hamnade i fokus i natt. Detta efter att först ha delat ut en tung tackling på Colorados stjärnforward Nathan MacKinnon och därefter sänkt rookiebacken Samuel Girard med en högerkrok. Rinaldo hamnade sedan i slagsmål med Erik Johnson medan MacKinnon gav sig på Josh Archibald, som nyligen anslutit till Arizona efter en trejd med Pittsburgh Penguins.

Det hela slutet med att Rinaldo, Archibald och MacKinnon fick matchstraff. I Rinaldos fall kommer det även att bli en avstängning eftersom han fick match penalty för sin fulsmäll på junioren Girard. Totalt delades det ut 52 utvisningsminuter bara i samband med den situationen.

DÖDADE MATCHEN PÅ FYRA MINUTER

Zac Rinaldos beteende sporrade inte direkt hemmalaget heller. Det stod 0–0 vid tidpunkten för incidenterna. Därefter sköt Colorado fyra obesvarade mål på färre än fyra minuter och dödade effektivt matchen. Två av dem kom i powerplay.
– Varje gång dina bästa spelare står upp för andra tror jag att det får stora effekt i hela omklädningsrummet. Vi lyfte oss som grupp efter det, säger Erik Johnson till nhl.com och syftar på Nathan MacKinnon.

 

Carl Söderberg klev fram och blev tvåmålsskytt för Avalanche. Det var hans femte och sjätte mål i NHL den här säsongen. Mindre glädjande var att lagets toppback Tyson Barrie drabbades av en fraktur i ena handen när han täckte ett skott från Oliver Ekman Larsson i första perioden. Det är oklart hur länge han kommer att vara borta.

Arizona – Colorado 2–6 (0–0, 1–4, 1–2)
Arizona: Derek Stepan 2 (8).
Colorado: Carl Söderberg 2 (6), J.T. Compher (6), Nail Jakupov (8), Matt Nieto (5), Sven Andrighetto (6).

Den här artikeln handlar om: