Penny och Jamie Oleksiak.
Pittsburgh

Penguins värvar simstjärnans storebror – förstärker backsidan

ANNONS

Pittsburgh Penguins förstärker sin backsida. På tisdagen gjorde man klart med Dallas Stars back Jamie Oleksiak – simstjärnan Penny Oleksiaks storebror.

Pittsburgh Penguins general manager Jim Rutherford var aktiv på tisdagen. Först hämtade han in veteranmålvakten Michael Leighton och ett fjärdeval i draften 2019 från Arizona i utbyte för målvakten Sean Maguire, forwarden Josh Archibald och ett sjätteval i draften 2019.

Men han var inte klar där. Bara en timme senare meddelade Penguins att man även värvat Dallas Stars back Jamie Oleksiak i utbyte för ett fjärdeval i draften 2019. Det blir det senare av de två draftvalen Penguins kommer att ha till en följd av den tidigare nämnda trejden.

LILLASYSTER TOG FYRA OS-GULD I FJOL

Oleksiak, som fyller 25 år på torsdag, draftades av Dallas som 14:e spelare 2011. Han har den statusen till trots haft svårt att etablera sig fullt ut som NHL-back. I fjol var han ombytt i hälften av Stars matcher och den här säsongen hade han spelat 21 matcher och svarat för tre poäng (1+2).

Kanadensaren, som tog JVM-brons i Calgary 2012, har en lillasyster som är ännu mer känd än honom själv. Penny Oleksiak vann nämligen fyra OS-guld i simning för Kanada i Rio de Janeiro i fjol. Detta blott 16 år gammal.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM