Nils Andersson dunkar iväg skottet som avgjorde derbyt.
SHL

Anderssons bössa bakom Malmös derbyseger

ANNONS

Malmö Redhawks Nils Andersson har efter en trög säsongsinledning kommit igång på allvar med poängproduktionen. På tisdagkvällen avgjorde han derbyt mot Rögle med ett kanonskott i den andra perioden. – Jag vill vara där ute och bidra och vara inblandad i situationerna. Jag vill göra skillnad och då är det oftast den bästa versionen av Nils som spelar, säger Andersson.

Nils Anderssons spelstil förknippas kanske främst med hans kvaliteter på offensiv blålinje. På två och en halv SHL-säsong i Malmö-tröjan har 26-åringen stått för hela 70 poäng och ofta figurerat högt i backarnas poängliga. Att det därför var han som fick sista ordet i skånerderbyt i Ängelholm var kanske föga förvånande. När Malmö hade powerplay i mitten av den andra perioden stod han rätt placerad i sin vänsterbacksposition och skickade in en projektil bakom hemmalagets målvakt Justin Pogge till 3-2.

– Vi anpassar oss efter hur deras box ser ut. Deras toppforward spelade ganska passivt på (Rhett) Rhakshani och när han gör det gäller det att vi andra rör oss och hittar en öppen yta. Jag blev fri och han valde att släppa den till mig. Det blev rätt beslut till slut, beskriver Andersson som också passade på att hylla Lars Bryggman som skymde framför kassen.

– Om inte Bryggman står där och gör det han gör där blir det inte mål till 90 procent av gångerna.

POÄNGEN BÖRJAR KOMMA

Målet var Anderssons tredje för säsongen och hans tredje i powerplay. Och på sina 24 spelade matcher har det blivit 17 pinnar för högerskytten. Men det är först under den senaste tiden som poängen trillat in för Umeå-sonen. På sina första 14 matcher mäktade han nämligen bara med fyra assist.

– Jag vill vara där ute och bidra och vara inblandad i situationerna. Jag vill göra skillnad och då är det oftast den bästa versionen av Nils som spelar. Nu har poängproduktionen också kommit igång vilket alltid är kul, säger Andersson som kom till Malmö och Hockeyallsvenskan inför säsongen 2014-15.

Den här säsongens första mål kom i matchen mot Linköping den 14 november och sedan dess har poängen duggat tätare.

– Poängen kommer oftast i perioder. Nu är det min period och i början var det någon annans period. Men det gäller att rida på vågen och samtidigt försöka hålla sig på jorden, säger Andersson.

Malmö hämtade upp 0-2 till 3-2 och vann säsongens tredje derby och hakar på i racet om att ta en av direktplatserna till vårens slutspel. En Andersson i poängform kan definitivt bidra till det.

– Vi sa efter matchen att vi inte var helt nöjda med den tredje perioden. De fick lite för långa anfall mot oss och kunde komma gång på gång utan att vi hann byta. Mycket var bra men det finns detaljer att slipa på från den tredje perioden, summerar matchvinnaren.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch