August Nilsson.
Växjö Lakers HC

Hyllas stort efter SHL-debuten: ”Spelar totalt respektlöst”

Det råder lite av en backkris hos serielederna Växjö. Men det ger andra möjligheten att visa upp sig. I toppmötet mot Färjestad fick August Nilsson göra sin SHL-debut. En chans som 19-åringen verkligen tog vara på.
– Jag har alltid velat göra det här. Det är här man vill spela. Satan vad klyschigt det låter, säger han med ett stort leende till hockeysverige.se. 

KARLSTAD (HOCKEYSVERIGE.SE)
Det saknas viktiga pjäser hos serieledarna Växjö. På backsidan får man klara sig utan Daniel Rahimi, Eric Martinsson och Peter Andersson. Men den lilla ”backkrisen” öppnar upp möjligheter för andra. I segern mot Färjestad under torsdagen fick August Nilsson chansen att göra SHL-debut.
– Det är sjukt mäktigt. Jag har alltid velat göra det här. Det är här man vill spela. Satan vad klyschigt det låter, säger 19-åringen och ler stort.
– Nej, men det är hur kul som helst. Nästan fullsatt, bra publik, två bra lag, ettan och tvåan i tabellen, mycket mål, mycket lägen och bra tempo. Jag tyckte att det var skitkul.

Det är inte svårt att förstå backynglingens glädje. I tisdagens CHL-kvartsfinal mot Bern fick han göra sin debut med Växjös A-lag. Nu kan Nilsson dessutom se tillbaka på en mycket lyckad premiärmatch i den svenska högstaligan. Vilken vecka.
– Det är fantastiskt att vi har August Nilsson som kommer in och spelar totalt respektlöst och gör det fantastiskt bra, berömmer lagets huvudtränare Sam Hallam.
– Jättekul att se. Jag tycker att han har lyft sitt spel en nivå från början på säsongen, från när han var med och tränade en hel del med oss, tills nu. Han klarar av både den försvarsmässiga biten men vill också verkligen göra bra saker med pucken och vill inte bara slå iväg den. Fantastiskt att kunna spela på sex backar och ha August som en av sex. Han går ut och tar mycket istid och gör det bra.


August Nilsson gjorde SHL-debut i segern mot FBK. Foto: Fredrik Karlsson / Bildbyrån

”DET VÄRSTA SKOTTET JAG HAR VARIT MED OM”

August Nilsson klockades för nästan 15 minuter istid i vinsten mot FBK där han bildade backpar med Noah Welch.
– Han har en del rutin och det är otroligt skönt. Han vet när han ska passa mig för att inte sätta mig i skiten och jag tycker han gör det jätteenkelt för mig. Jag får inga tuffa situationer att ta hand om utan han gör det jättebra. Det är verkligen hur skönt som helst att spela med honom, säger juniorbacken sin nya partner.

Nilsson hade även en riktigt bra chans att kröna debuten med ett mål. Backen fick ett fint skottläge i första perioden, men nätkänning där hade nästan varit för bra för att vara sant. Först SHL-målet får dessvärre vänta.
– Det var det värsta skottet jag har varit med om. Förfärligt att inte sätta den där, sa han i TV-intervjun med C More i första pausen.
– Det där läget skojar man inte bort. Jag hade sett någon procent inne i omklädningsrummet var målvakten (Lars Haugen) hade släppt in flest mål. Ett av dem var på plocksidan. Så då försökte jag få upp den där men den kom väl inte riktigt där jag ville kan man säga, berättar han efter matchen för hockeysverige.se.

Hade du scoutat Haugen så väl? 
– Ja, det kan man väl ändå säga. Jag hade lite koll. Jag läste lite i omklädningsrummet på en lapp som satt där.


Nilsson fick även känna på det fysiska spelet i SHL. Foto: Fredrik Karlsson / Bildbyrån

”TANKEN VAR ATT JAG SKULLE STANNA KVAR I VÄSTERÅS”

Så inget mål den här gången för Nilsson, som till vardags tillhör Växjös J20-lag i SuperElit Norra. I den serien har han dock haft en förmåga att göra poäng på löpande band. Med fem mål och 20 poäng på 25 matcher toppar han backarnas poängliga. Men det här är hans första säsong i Växjös organisation. Backen kommer senast från Västerås, där han också öste in poäng i J20. Tidigare i karriären har Stockholmaren även tillhört både Djurgården och Modo.

Hur hamnade du i Växjö?
– Jag spelade i Västerås förra året och gjorde det bra där och fick spela en del i allsvenskan. Tanken var att jag skulle stanna kvar där. Sedan så åkte de ned (till HockeyEttan) och då valde jag lite var jag ville spela, och valde mellan junior- och seniorhockey. Då kändes Växjö bäst och hittills är det helt rätt val och jag känner mig jättenöjd.

Känns det som du har tagit stora steg den här säsongen?
– Jag har väl fått ihop det defensiva spelet lite bättre med det offensiva tycker jag. Nej, jag vet inte faktiskt, det är svårt att svara på det själv kanske. Men jag tycker att jag tar kliv hela tiden och känner mig tryggare och tryggare. Det är ett stort kliv för mig att spela här i SHL, men jag tycker ändå att jag gör det helt okej idag. Det visar väl på att man har utvecklats.

”HAN ÄR EN STOR INSPIRATION”

En annan back som har tagit enorma kliv är Växjös back Joel Persson. På en sommar har 23-åringen tagit steget från division 1 med Kristianstad till SHL och Växjö. I matchen mot Färjestad stod han för två nya assist och drygade ut ledningen i backarnas poängliga.
– Jag kollar på honom varje match och han är sjukt bra. Han är en stor inspiration. Inte bara för mig utan för hela Sverige, för alla som spelar, oavsett vilken division man spelar i. Han visar att det går ifall man vill och har lite talang.

Nu har även August Nilsson visat att han har vad som krävs för SHL.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten