Peter Karmanos har sålt majoritetsdelen.
Nyheter

BEKRÄFTAT: NHL-klubben såld

ANNONS

Efter år av spekulationer är det till sist klart. Peter Karmanos säljer majoritetsdelen av Carolina till Tom Dundon.
– Hurricanes är ett lag på väg framåt, säger Dundon.

Carolina har omgärdats av ihärdiga rykten under en lång tid. Rykten som säger att klubben ska säljas, eller till och med att den ska flyttas till Québec eller Seattle. Nu är klubben såld – men den blir kvar i Raleigh.

Peter Karmanos har varit klubbens majoritetsägare ända sedan 1994, det vill säga två år innan flytten till Raleigh, men har nu bara kvar 48 procent av ägandeskapet. Tom Dundon har nu köpt upp klubben.
– Jag är exalterad över att få fortsätta bygga på det Peter Karmanos startat. Hurricanes är ett lag på väg framåt och jag tror vi har möjligheter att ta klubben till nästa nivå. Jag är redo att börja jobba, säger han till Carolinas hemsida.

”HAR ENORMA FRAMGÅNGAR”

Peter Karmanos sista år vid rodret har kantats av skandaler och kontroverser. Han har bland annat stämts av sina egna söner då han lånat dem 100 miljoner dollar utan att betala tillbaka. Så sent som i somras såg affärsmannen Chuck Greenberg ut att bli den som räddade klubben då han sades vara favorit att köpa upp dem, men nu landade det alltså på entreprenören Tom Dundon i stället. Han är ordförande i Dundon Capital Partners, en investeringsfirma i Dallas.
– Tom har enorma framgångar inom affärsvärlden. Jag förväntar mig att det fortsätter nu när han tar kontroll över Hurricanes, säger Karmanos.

Carolina Hurricanes blir alltså kvar i Raleigh, trots de vikande publiksiffrorna och den tidigare svaga ekonomin. Tom Dundon kliver fram som en räddare.

Den här artikeln handlar om: