Rhett Rakhshani.

Tilltänkta drömduon fann varandra – lyfte Malmö till seger i Karlstad

Inför säsongen framstod det som om Rhett Rakhshani och gamle polaren Andy Miele skulle bli Malmös tunga radarpar framåt. En skada på Rakhshani sköt upp kemin, men i eftermiddagens bortamöte med Färjestad visade de prov på fint sampel som utmynnade i en 2–1-seger.

Rhett Rakhshani var spelaren som lockade Andy Miele till Malmö. Men när de jämnåriga amerikanerna slutligen skulle få chansen att spela tillsammans tog det stopp för Rakhshani. Redan i premiären mot Rögle klev han av skadad och det dröjde till 14 november innan han gjorde comeback.

I dag visade Rakhshani och Miele att det kan finnas kemi där. Miele spelade fram Rakhshani till hans två första mål den här säsongen i bortamötet med Färjestad, en match som tillika slutade med seger, 2–1.

För Miele fick dagen ändå ett surt slut. I tredje perioden fick han matchstraff för en crosschecking på Linus Persson. Men trots fem minuter i powerplay förmådde inte Färjestad komma tillbaka in i matchen. Martin Johansson sköt lagets enda mål.

Oscar Alsenfelt stod för en fin insats i Malmökassen och stoppade 30 skott.