Blake Wheeler.
Winnipeg

Rekordsättaren – kaptenens snabba hattrick fick mästarna att falla ihop

Han kom in i matchen med ett enda mål på kontot under de första nio matcherna. Då svarade Blake Wheeler för ett hattrick inom loppet av drygt fyra minuter och satte klubbrekord i Winnipeg Jets storseger över Pittsburgh Penguins.
– Det kändes bra att få segern, var Wheelers enda kommentar efter 7–1-vinsten där han svarade för det snabbaste hattricket i klubbens historia.

Aldrig tidigare hade en spelare i Atlanta Thrashers eller Winnipeg Jets organisation svarat för ett hattrick under en förstaperiod. Nu har kaptenen Blake Wheeler det. 31-åringen samlade ihop tre mål inom loppet av 4.20 i den första perioden av nattens 7–1-kross mot Pittsburgh Penguins.

Wheeler, som bara hade gjort ett mål på sina nio första matcher, sköt 2–0 och 3–0 bakom Matt Murray inom loppet av knappa tre minuter. Efter att finländaren Joel Armia satt fyran blev Murray utbytt. Debutanten Casey Desmith välkomnades in på isen och tio sekunder senare hade Wheeler fullbordat sitt hattrick genom att göra 5–0 med det första skottet Desmith fick emot sig.

FÖRSTA MÅLET FÖR LEMIEUXS SON

Tre mål inom loppet av 4.20 innebär att Blake Wheeler numera har det snabbaste hattricket i organisationens historia. Ilja Kovaltjuk satt på det tidigare rekordet från 2009, då han spelandes för Atlanta sköt tre mål på 6.51 i en 8–4-seger mot Anaheim Ducks. Trots det var Winnipeg-kaptenen helt ointresserad av att prata om sina mål efteråt.
– Det kändes riktigt bra att få segern, that’s it, säger han till nhl.com.
– Vi kommer att göra mål. I slutändan är vi mest bekymrade över att spela på rätt sätt. Att spela snabbt.

I Winnipeg svarade Brendan Lemieux, som till legendariske forwarden Claude Lemieux, för sitt första NHL-mål. Mark Scheifele hade dessutom ett mål och två assist och skuggar Wheeler i den interna poängligan. Scheifele har elva poäng (4+7) på tio matcher medan Wheeler har tolv (4+8).

Tobias Enström hade en assistpoäng för Jets.

WInnipeg – Pittsburgh 7–1 (5–0, 0–1, 2–0)
Winnipeg: Blake Wheeler 3 (4), Andrew Copp (1) (Tobias Enström), Joel Armia (2), Mark Scheifele (4), Brendan Lemieux (1).
Pittsburgh: Jevgenij Malkin (5).

18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL