161130 Oskarshamns Nicolas Deschamps jublar efter 1-0 under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Oskarshamn och VŠstervik den 30 november 2016 i Karlskrona. Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRN / COP 170 …
Nyheter

Gick miste om toppbacken – nu har allsvenska topplaget lånat in ersättare

ANNONS

Härom dagen försvann Kevin Marshall tillbaka till Rögle. Nu fyller IK Oskarshamn sin lucka på backsidan genom att låna in en ersättare – från Hockeyettan. Detta i form av Lindlövens back David Berg.

IK Oskarshamn har inlett säsongen starkt och ligger trea i Hockeyallsvenskan. Sista tiden har man dock drabbats av en hel del avbräck, inte minst på backsidan. I går försvann exempelvis toppbacken Kevin Marshall tillbaka till Rögle efter att ha varit utlånad till IKO under säsongsinledningen.

På torsdagen kunde laget presentera en temporär ersättare. Det handlar om Lindlövens back David Berg.

13 POÄNG PÅ TIO MATCHER

– Vi har tappat folk på backsidan och känner att vi behöver stärka upp, både för konkurrensens skull men också för att trygga upp och ha in en extra gubbe. David är en intressant spelare med rätt egenskaper för att passa bra in i vår ishockey. Han lånas in de kommande två veckorna så att vi får testa av honom och känna på varandra, kommenterar sportchefen Per Kenttä i ett pressmeddelande.

24-åringen från Örebro har inlett säsongen i Hockeyettan starkt. På de tio inledande matcherna har det blivit 13 poäng (3+10).

Berg har meriter från Hockeyallsvenskan med Örebro. Han representerade laget som junior och gjorde tio allsvenska matcher mellan 2011-2013.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM