Sök
SCOUTAR PÅ PLATS. Tomas Montén är i Kanada och tittar närmare på bland andra Timothy Liljegren, Jacob Moverare och Rickard Hugg.
Toronto

Här är spelarna Tomas Montén scoutar inför JVM

I går lyfte Juniorkronornas förbundskapten från Kastrup. Flyget tog honom till Toronto, där han under resten av veckan ska scouta JVM-aktuella svenska spelare i Kanada.
– Alla jag tittar på är aktuella, säger han till hockeysverige.se.

Tomas Montén lämnade Sverige med en positiv känsla. Under tisdagen fick han se sin troliga förstakeeper i JVM, Luleås Filip Gustavsson, göra en fin insats i 2–1-segern mot Malmö. Anledningen till att Montén befann sig i Malmö Arena hade inte bara med Gustavsson att göra. Under gårdagen åkte han vidare till Köpenhamn för att sedan flyga till Toronto. Resten av veckan ska Juniorkronornas förbundskapten tillbringa i Kanada för att scouta JVM-aktuella spelare.
– Det blir sju matcher på fem dagar. Gillar man hockey är det ju rena drömmen, skrattar Montén som reser hem på söndag kväll.

Redan i natt såg han sin första match på plats, Toronto Maple Leafs möte med Detroit Red Wings i Air Canada Centre. Då fanns det inga spelare att scouta på isen för Montén. Däremot viktiga personer att träffa på läktarplats.
– Jag ska träffa Torontos assisterande general manager Kyle Dubas för att prata om Timothy Liljegren, förklarar Montén.

Liljegren, som draftades av Leafs som 17:e spelare i somras, har inlett säsongen med Toronto Marlies i AHL och svarat för tre poäng (1+2) på fyra matcher.
– Jag pratade med Toronto i förra veckan och de är nöjda. De här två sista matcherna han har spelat har sett riktigt bra ut, så det blir bra för mig att se honom i den här miljön, säger Montén som gillade vad han såg av skåningen under sommarens landslagssamling.
– Jag skulle säga att han var den spelare som överraskade mest i Plymouth när vi spelade turneringen där i somras. Timothy hade en säsong som inte var optimal i fjol med sjukdom och hattande mellan klubbar så man visste inte på förhand var han stod, men han var ett utropstecken.

”NHL ÄR NHL – DE STÅR ÖVER ALLT ANNAT”

Toronto Maple Leafs, som lånade ut William Nylander till Juniorkronorna för två år sedan, har alltid varit positivt inställda till att låna ut spelare till JVM. Samma sak gäller nu, men även om Liljegren spelar AHL-hockey vågar Montén inte ropa hej.
– Skulle de gå dåligt och Timothy står på gränsen till NHL, då kan man inte ta något för givet.
– När vi skulle ha loss Alexander Nylander från Rochester i fjol dröjde det till 18 december innan Buffalo gav honom grönt ljus, så man får ha tålamod. Det gäller att ha en bra relation, enas om en strategi för spelarna. De vill ju försäkra sig om att de får det så bra som möjligt.
– I vår värld är JVM det största man kan spela internationellt. Men man måste komma ihåg att NHL är NHL, och de står över allt annat och kommer alltid att ta besluten som är bäst för sitt NHL-lag.


Jacob Moverare. Foto: Getty Images

Liljegren är långt ifrån den enda spelaren som Tomas Montén kommer att kika på i Kanada. Han ska även hinna se flera matcher i juniorligan OHL. Detta för att få koll på backarna Adam Thilander och Jacob Moverare i North Bay Battalion respektive Mississauga Steelheads. Dessutom vill han bekanta sig ytterligare med tidigare Leksandscentern Rickard Hugg, Kitchener Rangers, och forwarden Hugo Leufvenius, Sarnia Sting.
– Adam var med oss i Finland i augusti. Han är mer av en spelande back, en rightare som alltid varit mer av en offensiv back, men som utvecklat sitt tvåvägsspel i Kanada, säger han om den tidigare Skellefteåbacken Thilander.

EX-LEKSINGEN HAR EN SVENSK TRÄNARE

Moverare var aktuell för JVM redan i fjol, men petades sista spelare.
– Han är en defensiv pjäs som har sina styrkor i försvarsspelet, även om han får spela PP i Mississauga. Han tillhör Los Angeles Kings och det var länge osäkert om de skulle placera honom i AHL eller skicka honom till OHL igen, men nu blev det Mississauga.

Rickard Hugg och Hugo Leufvenius är 99:or och kan spela JVM nästa säsong också. Hugg, som överraskande ratades i NHL-draften i somras, lämnade Leksand för spel i Kitchener Rangers den här säsongen. Leufvenius, med rötterna i Djurgården, lämnade Linköping för OHL inför säsongen.
– Hugg är en tvåvägsforward som får spela center i Kitchener. Han är en karaktärsgubbe som kan bidra både offensivt och defensivt, ett ledarämne som var kapten på U18-VM. Han har en assisterande coach som är svensk, Andreas ”Pastorn” Karlsson, i Kitchener så det blir en bra kontakt för mig att ha.
– Leufvenius, som har gjort en hel del poäng så här långt, är kanske mer ett namn för framtiden, även om alla spelare jag tittar på är aktuella.

I USA finns även några namn som Tomas Montén håller koll på. Han hinner varken se collegespelarna Linus Weissbach, University of Wisconsin, eller Emil Westerlund, University of Maine, på den här resan, men håller öppet för en ny scoutresa nästa månad om det skulle behövas.
– Jag försökte få med Weissbach till turneringen i Finland, dit vi hade med Emil Westerlund. Men Linus var redan på plats därborta och kunde inte. Jag har koll på honom via kontakter som hjälper mig, scoutar och skickar video. Han gjorde två mål första matchen och har haft två assist till efter det, så det är någon vi håller koll på.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten