Veckans Lag …
Veckans Lag

Veckans Lag #3

ANNONS

Ännu en vecka har passerat och hockeysverige.se tar i vanlig ordning ut veckans främsta spelare. Noterbart är att det är en helt ny femma som presenteras, där ingen tagit plats under säsongens tidigare lag.

Joni Ortio, Skellefteå

Får sällan den credd han faktiskt förtjänar. Joni Ortio är en av seriens främsta målvakter, men kanske är det hans nationalitet som gör att han inte riktigt får den uppmärksamhet kan borde få. Stod för två starka insatser i veckan och spelade sig säkert närmare en OS-plats.

Marcus Högström, Djurgården

Seriens kanske bästa back så här långt, tillsammans med Jesse Virtanen i Färjestad. Spelar kopiöst mycket och bär Djurgårdens backsida på sina axlar. I matchen mot Växjö senast klockade han 32:59 minuter på isen. Det var 24 sekunder från alla tiders SHL-rekord. Det säger en del.

Mark Katic, Skellefteå

Han var bra redan när han kom i våras, men nog syntes det att varken fysiken eller spelet var så bra som det fanns potential för. Nu har Mark Katic varvat igång ordentligt. Har bjudit på en del riktigt fina mackor under veckan och ser bättre och bättre ut för varje vecka som passerar.

Dick Axelsson, Färjestad

Dick Axelsson gör det mesta rätt. Han gör poäng, han tar hemjobbet, han gör mål på många olika sätt. I lördags gjorde han till och med mål på ett slagskott. Det ser man inte ofta. Axelsson har varit en av många succévärvningar för Färjestad. Med den här starten bör han ha spelat sig in i OS-diskussionerna.

John Persson, Mora

Stod för det som kan ha varit hans bästa match någonsin när han stod för tre mål och spelade fram till ett i Moras skrällseger hemma mot mästarna HV71 i lördags. John Persson har en stor potential och bör kunna få ut den i en ledande roll i Mora. I lördagsmatchen såg vi vad han kan uträtta.

Mats Rosseli Olsen, Frölunda

Målskytt i båda matcherna i veckan och avgjorde med bara sekunder kvar att spela i matchen mot Luleå i helgen. Oerhört nyttig med sitt stenhårda jobb, och när han dessutom kliver fram och producerar viktiga mål blir det jackpott för Frölunda.

Veckans…debut David Madsen stod för en SHL-debut han sent lär glömma. Den danske junioren fick chansen i Växjös match mot Mora i torsdags – och blev målskytt direkt. Det är svårslaget.

…svit Djurgården är uppe i fyra raka trepoängare. Det har inte hänt sedan säsongen 10/11, enligt DomarnaPunktSe på Twitter. Igår stod man för en stark insats när man gav Växjö deras första förlust för säsongen. Imponerande!

…poängräddare När första perioden hade spelats mellan Karlskrona och Rögle i lördags stod det 0-0 på resultattavlan. Detta trots att KHK hade närmast osannolika 22-3 i skott. Justin Pogge tog revansch för sin svaga debutmatch genom att storspela i mötet med Karlskrona och till sist rädda en poäng för ett Rögle i stort poängbehov.

…sågning ”Jag tycker vi gör en bedrövlig insats idag. Även om Färjestad spelar med bra självförtroende just nu så tycker jag att vi inte ens är i närheten. Vi ligger alldeles för långt i från och ger dom alldeles för mycket ytor. Vi får inte stopp i spelet och dom vinner alla närkamper. Det är så mycket som går fel så det går inte att beskriva. Bedrövligt tycker jag, tyvärr”. Den normalt sett så lugne Roger Melin tappade humöret ordentligt efter Brynäs förlust i Karlstad.

…straffkyla Rögle ledde straffläggningen med 1-0 vilket tvingade Joel Kellman att göra mål, annars skulle matchen vara förlorad. Det lyckades han med. När det sedan blev Sudden Death-straffar slog Kellman till igen, och sköt en extra poäng till Karlskrona.

…citat Sam Hallam, med en bakgrund i AIK, tyckte inte att det var jättekul att resa till Hovet och förlora mot Djurgården. Framför allt inte när han tvingades berömma laget efteråt. ”Jag börjar med att gå emot djupt ankrade grundprinciper i mig och erkänner att Djurgården kommer ut som ett riktigt bra lag idag”, sade Växjötränaren på presskonferensen.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 21 april
18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
måndag 22 april
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
tisdag 23 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL