Joffrey Lupul.
Toronto

Spelare till hård kritik mot Toronto Maple Leafs: ” De fuskar”

ANNONS

Toronto Maple Leafs general manager Lou Lamoriello blir ofta ifrågasatt för sina metoder att trolla bort ovälkomna kontrakt. De senaste dagarna har två av hans tidigare spelare gått till hård kritik emot hur han och Leafs arbetar.
– De fuskar, skriver forwarden Joffrey Lupul på sitt instagramkonto.

Det har skämtsamt kallats för ”Robidas Island”.
Toronto Maple Leafs general manager Lou Lamoriello har anklagats för att ha sina egna metoder för att komma runt lönetaksproblematiken. Att han genom att sätta upp spelare klubben inte längre är intresserade av på långtidsskadelistan slipper räkna deras löner mot lönetaket. Trots att det bevisen för att de egentligen skulle vara skadade är luddiga.

Det skedde med backen Stéphane Robidas för några år sedan och det skedde med forwarden Joffrey Lupul så sent som för några dagar sedan. Lupul, snart 34, har inte spelat för Leafs sedan säsongen 2015/16. Han missade hela fjolårssäsongen med en påstådd skada och sattes återigen upp på skadelistan härom dagen efter att ha misslyckats med sitt fystest, rapporterade Leafs.

Lupul, som har ett år kvar på kontraktet med Leafs, höll inte med om klubbens utlåtande. På sitt Instagram-konto besvarar han i kommentarsfältet påståendet med att han inte skulle vara i speldugligt skick med att skriva att ”de fuskar och alla låter dem göra det”, rapporterar Sportsnet.

”DET VAR ETT SKÄMT”

Han är inte den enda som kritiserar klubben. Härom dagen gick den tidigare Leafs-backen Jared Cowen till angrepp mot Leafs. Cowen värvades till klubben från Ottawa Senators i Dion Phaneuf-trejden i februari 2016, men spelade aldrig en match för dem. Leafs tog första bästa chansen att försöka köpa ut 26-åringen ur kontraktet. Till en början stoppades man av att han var skadad. Men när fallet togs till skiljedomstol fick Leafs slutligen rätt att köpa ut den tidigare stortalangen.

När Cowen, nu en tryout-spelare med Colorado Avalanche, frågades ut om processen av Adrian Dater på BSNDenver.com förra veckan kallade han förfarandet för ”ett skämt”.
– Jag önskar att klubbar hade större intresse av att ta bättre hand om sina spelare. Nu värvade de mig, insåg att jag var skadad, ville inte hantera det och försökte bli av med mig, säger Cowen som inte spelade en enda match förra säsongen.
– Det var en stressig tid i mitt liv att först bli trejdad, sedan bli utköpt, bli uppsatt på waivers och få reda på att jag behövde opereras.

Toronto Maple Leafs ligger drygt 4,5 miljoner dollar över lönetaksgränsen på 75 miljoner dollar inför säsongen 2017/18. Men genom att sätta upp Lupul (5,25 miljoner dollar) och ryggskadade Nathan Horton (5,3 miljoner) på skadelistan kommer man att spara in över tio miljoner dollar mot lönetket.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM