Phil Housleys utmaningar blir att få ordning på försvarsspelet – och hålla sig på god fot med Jack Eichel.
Nyheter

BUFFALO: Har lokaliserat sina problem – nu är det upp till bevis

ANNONS

General Managern och huvudtränaren är nya. En tidigare suspekt backsida har fräschats upp och framåt finns en spelare som lär bli en superstjärna redan den här säsongen. Nu är det upp till bevis för Buffalo Sabres.

IN OCH UT 

Nyförvärv: Viktor Antipin, b, Metallurg Magnitogorsk, Marco Scandella, b, Minnesota, Nathan Beaulieu, b, Montréal, Jason Pominville, fw, Minnesota, Chad Johnson, mv, Arizona, Benoit Pouliot, fw, Edmonton, Jacob Josefson, c, New Jersey, Cody Goloubef, b, Colorado
Förluster: Tyler Ennis, fw, Minnesota, Marcus Foligno, fw, Minnesota, Dmitrij Kulikov, b, Winnipeg, Anders Nilsson, mv, Vancouver.

S9

S1RYAN O’REILLY

Ryan O’Reilly är år efter år en klasspelare i NHL men han har alltjämt inte kommit upp i någon stjärnstatus annat än hos de allra mest insatta. Spelade World Cup för Kanada i höstas och har år efter år varit en mycket stark poängproducent. Det lär inte bli annorlunda den här säsongen. Är 26 år och bör vara inne i sin absoluta prime. Kan absolut landa runt 65 poäng.

S2RASMUS RISTOLAINEN

År efter år har Buffalo haft en backuppsättning som hållit AHL-klass snarare än något annat. Rasmus Ristolainen har varit ett av få undantag på backsidan. Har varit en klassback ända sedan han kom in i ligan och bör kunna ta ett steg till nu när han har lite vettiga spelare runtomkring. Är bara 22 år och har förmodligen ännu mer hockey i sig än det han visat hittills. Måste prestera sin bästa säsong om Buffalo ska kunna ta sig till slutspel.

S3EVANDER KANE

Den eviga strulpellen och skandalspelaren. Väl på isen gör Evander Kane dock ganska bra ifrån sig alltsom oftast. Förra säsongen stod han för sin målmässigt näst vassaste säsong när det blev 28 kassar. Han kommer kunna nosa på 30 år även den här säsongen om han håller sig borta från sin allt för ofta osunda livsstil. Vann lagets interna skytteliga förra säsongen.

S4KYLE OKPOSO

En av de stora gåtorna under våren och sommaren har varit: ”Vad har egentligen hänt med Kyle Okposo?”. Han tvingades avsluta förra säsongen efter drygt 60 matcher och därefter kom oroande rapporter som sade att han legat inne på akutavdelningen på sjukhuset och mått allt annat än bra. Det tycks ha berott på en hjärnskakning. Har kunnat gå på is igen under sommaren och kan han vara med från start i höst kommer han vara en av Buffalos nyckelspelare. Fick med sig 19+26 på 65 matcher den gångna säsongen.
S6
Lagets poängkung: 
JACK EICHEL

Guds Gåva till Buffalo Sabres inledde förra säsongen med en skada – men väl på isen var han en av NHL:s bästa spelare. Bara elva andra spelare som spelade hela förra säsongen hade bättre poängsnitt än 20-åringen och han låg exempelvis före spelare som Vladimir Tarasenko och Jamie Benn på den listan. Den här säsongen lär Jack Eichel slå sig in bland NHL:s allra största stjärnor. Ska vi gissa att han åtminstone kan komma upp i 90 poäng? Det vore ingen överraskning.

S5VIKTOR ANTIPIN

Som vi var inne på tidigare har backsidan aldrig varit Buffalos styrka. Det har man försökt ändra på till den här säsongen, bland annat genom att plocka in en ryss från KHL. Viktor Antipin har varit en bärande back i storklubben Metallurg Magnitogorsk och har spelat VM tre år i rad för Ryssland trots sin ringa ålder av 24. Han får nu en välförtjänt chans i NHL. Om den här satsningen faller väl ut kan Buffalo ha gjort ett superfynd i Antipin. Om den inte faller väl ut är det ingen större förlust – då hans löneträff är låga 925 000 dollar. Med andra ord ett klockrent agerande av Buffalo och en mycket intressant joker.


HOCKEYSVERIGES PROGNOS 

Nej, Buffalo lyckades inte ta samma steg som exempelvis Toronto och Edmonton gjorde förra säsongen. I stället för ett steg framåt stod man kvar och stampade på samma ställe som säsongen innan, slutade sist i sin division och hade 17 poäng upp till en slutspelsplats. Skador på Jack Eichel i början av säsongen och Kyle Okposo i slutet av densamma ställde förstås till det ytterligare – men framför allt var det backsidan som stjälpte ett annars intressant lag. Nu har den positionen stärkts upp något av intressanta spelare som Marco Scandella, Viktor Antipin och Nathan Beaulieu. Framåt är Jason Pomminville, som nästan blivit känd som ”Mr. Buffalo” tillbaka i den klubb han redan tillhört under ungefär ett decennium. Kanske kan han, som faktiskt varit i klubben under någon säsong där det gått bra, bidra med något som tidigare saknats i Sabres?
Den största förändringen har dock gjorts utanför isen. Det ryktades under sommaren om att Jack Eichel var allt annat än nöjd med Dan Bylsma som huvudtränare, vilket ledde till att såväl Bylsma som general managern Tim Murray fick sparken. In kom Jason Botterrill som GM, och han utnämnde den mycket spännande Phil Housley som tränare. Housley är en tidigare storback som säkert kan vara rätt person att få ordning på Buffalos försvarsspel. Lyckas han med det är mycket vunnet, för framåt har man faktiskt ganska gott om kvalité. Känslan är dock att Buffalo alltjämt är ett eller ett par år ifrån att på allvar hota om en slutspelsplats.


Rasmus Ristolainen. Foto: All Over Press

TRUPPEN

MÅLVAKTER:
31) Chad Johnson
35) Linus Ullmark
40) Robin Lehner

BACKAR:
4) Josh Gorges
6) Marco Scandella
19) Jake McCabe
41) Justin Falk
47) Zach Bogosian
55) Rasmus Ristolainen
82) Nathan Beaulieu
93) Viktor Antipin
#) Cody Goloubef

FORWARDS:
9) Evander Kane
10) Jacob Josefson
15) Jack Eichel
21) Kyle Okposo
22) Johan Larsson
23) Sam Reinhart
26) Matt Moulson
28) Zemgus Girgensons
29) Jason Pominville
44) Nicolas Deslauriers
67) Benoit Pouliot
90) Ryan O’Reilly

COACH: 
Phil Housley (2017)

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 21 april
18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
måndag 22 april
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
tisdag 23 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL