Deryk Engelland.
Vegas

Ensam expert på Las Vegas – nu vill spelarna ha hans hjälp: ”Alla har kontaktat honom”

ANNONS

De flesta spelare kan fråga lagkamraterna om allmänna tips och råd kring boende. Men Las Vegas är en helt ny marknad för NHL. Det gör att Deryk Engelland förmodligen är mer populär än på länge.
– Jag slår vad om att varenda person i laget redan har kontaktat honom, säger Vegas-spelaren Nate Schmidt.

Den här säsongen är Vegas Golden Knights ett helt nytt lag i NHL. Klubben spelar som bekant i Las Vegas, en stad och marknad som få eller ingen i ligan har erfarenhet av. De flesta spelare i det nya laget verkar därför ha problem att hitta bostad och annan matnyttiga info om staden. Men en spelare i laget har stenkoll. Backen Deryk Engelland har spenderat 14 somrar med sin familj i Las Vegas. En erfarenhet som gör att 35-åringen nu verkar vara omåttligt populär bland sina lagkamrater.
– Han är som en ”mäklare”, berättar en av klubbens anställda för Sports Illustrated.

”JAG SLÅR VAD OM ATT VARENDA PERSON REDAN HAR KONTAKTAT HONOM”

En som har tagit hjälp av Engellands kunskaper är den tidigare Washington-backen Nate Schmidt. Han har personligen träffat Engelland för tips och råd kring allt möjligt. Det kan handla om bostad, trevliga områden, träningsmöjligheter, flyttfirma med mera.
– Jag slår vad om att varenda person i laget redan har kontaktat honom, säger Schmidt.
– Vanligtvis kan du fråga runt och få säkra råd kring saker och ting. Men här är han (Engelland) förmodligen den enda som kan hjälpa till.

Sports Illustrated skriver skämtsamt att ‘Engellands resebyrå’ öppnade sin verksamhet för åtta veckor sedan och har ännu inte stängt.
– Varenda person förutom jag behöver leta efter ett hus. Och jag har hört att det inte är så mycket att välja bland, berättar Engelland.

Den här artikeln handlar om: