Brett Pesce.
Nyheter

Fortsätter säkra framtiden – ännu en backtalang får långtidskontrakt

ANNONS

Carolinafansen lär slicka sig runt munnen. Nu har ännu en av klubbens mycket intressanta backtalanger skrivit ett långt avtal.

Carolina sitter utan tvekan på en av NHL:s mest intressanta backuppsättningar. Tidigare under sommaren säkrade man upp genombrottsbacken Jaccob Slavin till 2025, man har sedan tidigare Justin Faulk på ett avtal till 2020 och jättelöftet Noah Hanifin som har ett år kvar på sitt rookieavtal.

Nu har man skrivit kontrakt med ännu en backtalang. Det är 22-årige Brett Pesce som skrivit på ett avtal som sträcker sig till sommaren 2024. Han har ett år kvar på sitt nuvarande kontrakt, så det nya avtalet påbörjas först nästa sommar. Han får en lönetaksträff på 4,025 miljoner dollar per säsong. Pesce, som gick i tredjerundan av draften 2013, har gjort två säsonger i NHL. På 151 matcher har det blivit sex mål och 30 assistpoäng.
– Brett tog ett till stort steg förra säsongen. Han spelar ett smart defensivt spel och har förmågan att flytta pucken och leverera offensivt. Vi planerar att han ska vara en del av Hurricanes defensiva stomme under en lång tid, säger general manager Ron Francis.

Frågan är nu om Noah Hanifin blir näste backlöfte att sajna ett långtidsavtal med Carolina. Han valdes redan som nummer fem i draften 2015 och har under sina två NHL-säsonger visat att även han kommer bli en tung kugge för Carolina i jakten på en slutspelsplats, först och främst, och den eftertraktade Stanley Cup-pokalen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL