Nyheter

HOCKEYKORTET: ”En kulen natt, natt natt, min båt jag styrde…”

ANNONS

Thomas Forslund har ofta kallats för ”The Wild Thing”. Till stor del handlar det om att vad som helst kunde och kan hända när den 48-åriga ytterforwarden från Borlänge var med. I Sverige representerade han enbart Dobel (Borlänge) och Leksand, men han gjorde även 44 NHL-matcher för Calgary Flames och fem säsonger i tyska Köln.

Ofta glömmer man att Thomas Forslund var en viktig kugge i Tre Kronor. Han spelade bland annat VM 1994, 1995 och 1996, men framförallt Canada Cup 1991. Totalt gjorde han 112 A-landskamper.

Jonas Bergqvist skriver i sin bok Rekordmannen utgiven på Sportförlaget om sin vän Thomas Forslund och en av hans första matcher i Tre Kronor.
” Vi höll på att spela den andra och sista matchen på vår årliga landskampsturné till Norge – sedan väntade bussen hem – när strömmen plötsligt bröts. Allt blev svart i hallen och till slut gick lagen av isen och in i omklädningsrummen. En försening var det vi minst av allt ville ha”

”Där inne for svordomarna genom luften. Ingen var speciellt glad över situationen och den extra tid som avbrottet skulle innebära. Efter ung

efär tio minuter sänkte tystnaden sig och det blev helt avslaget. Då hörde vi helt plötsligt någon som sa:
– Vi sjunger en sång. Det blir alltid roligare om man sjunger- Det var naturligtvis Forslund. Han gav hals direkt. Han körde en gammal känd barnsång – En kulen natt, natt, natt min båt jag styrde…”

”Det brast för oss alla. Vi skrattade ut honom, men Thomas gav sig inte. Han klämde i med samma slinga igen och igen. Till slut, och det här är alldeles sant, satt hela det svenska landslaget, inklusive förbundskaptenerna Curt Lundmark och Pär Mårts, och sjung ”en kulen natt” i ett strömlöst omklädningsrum i Norge. Det var en osannolik upplevelse. Något jag aldrig kommer att glömma”

”En kulen natt i ett omklädningsrum i Norge”. Berätta varför talar dom spelare som var med i den landskampen mot Norge om det, Tomas?
– (Skratt) Jag tror att det var inför VM 1994 som vi spelade mot Norge och lyset slocknade i hallen. Vi gick in i omklädningsrummet för att vänta på att strömmen skulle komma tillbaka. Vi tände några stearinljus så vi kunde se varandra. Det var ju lite dämpad stämning så jag föreslog att vi skulle sjunga lite för att lätta upp stämningen. Jag drog igång med ”En kulen natt”. Alla skrattade först men då Curre Lundmark och Pelle Mårts kom knallande utanför omklädningsrummet undrade dom vad som föregick eftersom hela laget sjöng ”En kulen natt, natt, natt, min båt jag styrde” haha…
– Vi låg under när strömmen gick men sen gick vi ut och kvitterade och det tror jag var sångens förtjänst.

Hockeykortet är hämtat ur Stickers-serien Hockey 95 från Panini.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch