Sondre Olden.
SHL

Floppade i Brynäs och Leksand – nu är norrmannen klar för en ny klubb

ANNONS

Han fick det aldrig att stämma fullt ut i Sverige. Nu står det klart att Sondre Olden lämnar svensk ishockey.

Han var något av en prestigevärvning för Brynäs när de landade Sondre Olden inför säsongen 2014/2015. Skador och ett svagt spel gjorde dock att han inte alls lyfte under sin första säsong i klubben, som slutade med att han n lånades ut till tidigare klubben Vålerenga i Norge.

Säsongen därpå hade han svårt att få coach ‘Bulans’ förtroende och det blev ingen fortsättning i Gävlelaget. I stället hamnade Olden i SHL-nykomlingen Leksand, där han också hade svårt att leverera. Totalt blev det 9+9 på 108 matcher för de båda rivalklubbarna för norrmannen.

Nu står det klart att den storväxte 24-åringen stannar utomlands men lämnar Sverige. Han är klar för Medvescak Zagreb i den österrikiska ligan. Den kroatiska klubben har tillhört KHL de senaste åren, men är nu tillbaka i Österrike.
– Sondre är en stor och stark tvåvägsforward. Han var en stark poänggörare i Norge innan han åkte till Sverige och vi tror att han har en chans att få tillbaka sin känsla för målproduktion i EBEL, säger sportdirektören Aaron Fox till Medvescaks hemsida.

I Medvescak blir han bland annat lagkamrat med en annan tidigare Brynässpelare, Adam Deutsch.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL