, 2017; Nashville TN, USA Anaheim Ducks right wing Corey Perry (10) celebrates with center Nate Thompson (44) on the game winner during the third period of game four of the Western Conference Final of the Stanley Cup Playoffs at Bridgestone Arena …
Nyheter

Anaheim tappade i slutet men vann ändå: ”Kunde inte gå in och sura”

Anaheim var i stort behov av en seger i nattens fjärde semifinal mot Nashville i Stanley Cup-slutspelet. Det började bra, fortsatte lite sämre, men slutade på bästa sätt för ”ankorna”.

Rickard Rakell gav Anaheim en bra start när han med lite drygt halva första perioden spelad kunde sätta dit pucken bakom Pekka Rinne i Nashvilles mål. Resultatet stod sig till mitten av den andra perioden då Nick Ritchie kunde öka på till 0-2 och Anaheims kvittering i matchserien såg ut att ligga i en liten ask.

Men Nashville skulle komma tillbaka. P.K Subban reducerade 13:33 in i den tredje och med 35 sekunder kvar av ordinarie tid såg Filip Forsberg till att ordna fram kvitteringen som tog matchen till förlängning.

På övertiden ordnade Corey Perry Anaheims segermål när han skickade in en puck framför Nashvilles mål som studsade på P.K Subbans klubba och in bakom Pekka Rinne.
— Ikväll skickade de in en puck framför mål och någon styrde in den, konstaterade målvakten till klubbens hemsida efter matchen.

Filip Forsberg stod för kvitteringsmålet, som i slutändan visade sig bli resultatlös.
— Det är slutspel och du måste gå vidare. Det är en viktig match på lördag och det är den vi måste fokusera på nu, sa han.

I Anaheimlägret var det såklart gladare tongångar.
— De kvitterade och vi kunde inte gå in (i omklädningsrummet) och sura över det. Vi gick ut och gjorde det vi skulle, sa Nate Thompson till Anaheims Twitterkonto.

Semifinalserien står nu 2-2 i matcher och svenske Viktor Arvidsson hade två assist för Nashville i nattens match. Målskytten Rakell utsågs till en av matchens tre stjärnor.