TVÄRSTOPP. Dylan Larkin och hans USA gick bet mot Juuso Hietanens Finland.
VM 2017

Storfavoriten fick inte hål på Finland: ”Extrem besvikelse”

ANNONS

USA vann sin grupp efter vinster mot både Sverige och Ryssland. I kvartsfinalen ställdes amerikanarna mot ett extremt kritiserat Finland. Men de finska lejonens defensiva spel överrumplade storfavoriten. Finland vann med 2-0 och kan nu ställas mot Sverige i en drömsemifinal.
– Det är en extremt besvikelse, säger den amerikanska målvakten Jimmy Howard till hockeysverige.se.

KÖLN (HOCKEYSVERIGE.SE)
Efter förlusten mot värdnationen Tyskland i öppningsmatchen har USA imponerat stort. Amerikanarna vann de resterande sex matcherna i gruppspelet och besegrade både Sverige och Ryssland. Men i kvartsfinalen tog det tvärstopp. USA fick aldrig hål på Harri Säteri i finländarnas mål. Finland kunde ganska komfortabelt vinna med 2-0 och är klara för semifinal.
– Det är en extrem besvikelse. Vi spelade väldigt bra hela turneringen bara för att sedan inte lyckas gå hela vägen, säger Jimmy Howard, som annars spelar i Detroit Red Wings.

USA:s offensiv hade även den imponerat tidigare i turneringen. Men mot Finland hade laget förtvivlat svårt att skapa målchanser. Den finska defensiva taktiken fungerade perfekt. Amerikanerna föll rakt ned i det finska lejongapet.
– Finland gjorde ett bra jobb defensivt. De täppte till bra i mittzon och gjorde det svårt för oss, säger Howard.
– De spelar väldigt disciplinerat och ger inte bort mycket.

Den amerikanske lagkaptenen Connor Murphy, till vardags lagkamrat med Oliver Ekman Larsson i Arizona, var givetvis också väldigt besviken. När det gällde som mest lyckades laget inte komma upp till sin tidigare nivå i turneringen.
– De spelade lite hårdare än vad vi gjorde och förtjänade definitivt att vinna, erkänner han.

Överraskade Finland er på något sätt?
– De överraskade oss inte. De har varit riktigt bra på slutet. Många av dem har spelat tillsammans och de vet hur man spelar som ett lag. Vi blev frustrerade.

Finland ställs nu mot vinnaren i kvartsfinalen mellan Schweiz – Sverige. Det kan med andra ord bli en drömsemifinal mellan Tre Kronor och Finland på lördag.

Se VM på C More – två veckor gratis

Den finska uppryckningen: ”Förlusterna svetsade oss samman”

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL