Johan Porsberger.
Nyheter

Leksands glädjebesked – bästa målskytten stannar: ”Bara början på hans karriär”

ANNONS

Han var Leksands främste målskytt i SHL med 13 mål den gångna säsongen. Men trots att klubben nu ramlat ur högstaligan väljer forwarden Johan Porsberger att förlänga kontraktet med klubben.
– Jag trivs bra här i Leksand, och vi kommer att göra allt för att ta tillbaka det som är vårt – en plats i SHL, säger Porsberger.

Det är ett besked som får Leksands fans att jubla. Publikfavoriten och målgöraren Johan Porsberger, 23, har bestämt sig för att stanna i klubben – degraderingen till Hockeyallsvenskan till trots.

På söndagen meddelade Leksand att forwarden från Luleå tecknat ett nytt kontrakt över 1+1 år.
– Jag trivs bra här i Leksand, och vi kommer att göra allt för att ta tillbaka det som är vårt – en plats i SHL, säger Porsberger i ett pressmeddelande.

Norrbottningen var masarnas främsta målgörare i SHL den gångna säsongen med 13 fullträffar och tvåa i den interna poängligan med sina 20 poäng.
– Johan är en naturlig målskytt, som inte behöver så många lägen på sig för att sätta dit pucken. Det visar inte minst hans 13 mål i SHL under den gångna säsongen. Vi är glada att Johan ser detta som en möjlighet att utvecklas ännu mer, då han har tagit stora steg sedan han kom till oss för ett och ett halvt år sedan. Detta är bara början på hans karriär, säger sportchefen Mikael Karlberg.

Porsberger kom till Leksand från Asplöven under säsongen 2015/16 och spelade en nyckelroll när laget tog sig upp i SHL. Under sina säsonger med Timrå, Asplöven och Leksand i Hockeyallsvenskan har han svarat för 80 poäng på 178 matcher.

Den här artikeln handlar om: