Oscar Lindberg.
Ottawa

En Oscar för bästa upphämtning – nu är Rangers ikapp: ”Lyckas tvinga fram misstag”

Serien mellan Ottawa Senators och New York Rangers lever i allra högsta grad. I natt såg Oscar Lindberg till att utjämna drabbningen till 2–2 i matcher med sina bägge mål när det blev seger med 4–1 i Madison Square Garden.
– Vi gjorde några av våra mål genom att vara jobbiga att möta, säger Lindberg efter vinsten.

Hemmaplan tycks vara melodin i serien mellan Ottawa och New York Rangers. Efter att Senators vunnit sina bägge hemmamatcher i den kanadensiska huvudstaden har Rangers nu slagit tillbaka och utjämnat serien via segrar i Madison Square Garden.

Den senaste kom i natt och hade en svensk i huvudrollen. Oscar Lindberg klev nämligen fram och sköt Rangers bägge mål i den andra perioden, hans andra och tredje mål i slutspelet totalt. Alla Lindbergs mål har kommit i de två senaste matcherna.

Efter att backen Nick Holden gett Rangers ledningen i första perioden var det Lindbergs tur att skina efter första pausen. Drygt två minuter in i perioden sköt han 2–0 framspelad av Michael Grabner efter att Ottawas back Ben Harpur tappat pucken på offensiv blålinje och gett forwardsduon fritt fram mot målvakten Craig Anderson.

Trean kom med drygt fyra minuter kvar av mittenakten, när Lindbergs skott från distans seglade förbi Anderson, som försökte använda plocken trots att pucken kom mot klubbhandssidan. Tavlan ledde till ett målvaktsbyte där Anderson avlöstes av Mike Condon när den tredje perioden startade.
– Vi hade en bra forecheck och lyckades ta tillbaka pucken från deras backar genom att sätta press på dem. Vi gjorde några av våra mål genom att vara jobbiga att möta, få långa byten i deras zon och vi lyckas tvinga fram misstag, säger Lindberg till Rangers Twitter-konto om vad som gick rätt i match fyra.

Chris Kreider punkterade matchen med sitt 4–0-mål i tredje perioden innan Kyle Turris spräckte Henrik Lundqvists nolla i en tredje period som blev stökig och innehöll ett par slagsmål och även ett matchstraff på Bobby Ryan sedan denne dragit omkull backen Dan Girardi i samband med en tekning. Totalt innehöll perioden 78 utvisningsminuter.

Det var även en period där Ottawa fick klara sig utan Erik Karlsson. Efter ett par kollisioner under matchens gång dök han inte upp på bänken efter andra pausen. Helt klart ett orosmoment för Senators inför match fem hemma i Kanada på lördag kväll.

N Y Rangers – Ottawa 4–1 (1–0, 2–0, 1–1)
N Y Rangers: Oscar Lindberg 2 (3), Nick Holden (1), Chris Kreider (2).
Ottawa: Kyle Turris (2).
Matchserien är oavgjord, 2–2 i matcher.