Johan Alcén.
SHL

”På något sätt spelar vi för supportrarna – det är därför vi håller på”

ANNONS

Johan Alcén är involverad än mer än bara en kamp om SM-guldet just nu. Som en av de nominerade till Fansens Pris har han chansen att avsluta säsongen med en fin individuell utmärkelse också.
– På något sätt spelar vi för supportrarna, det är därför vi håller på och kan hålla på, säger Alcén till hockeysverige.se.

GÄVLE (HOCKEYSVERIGE.SE)
– Är det här NHL, eller?
Johan Alcén sticker spjuveraktigt ut huvudet ur Brynäs omklädningsrum och bombar matchvinnaren Linus Ölunds segerintervju med sitt lilla instick efter övertidssegern mot HV71 i den andra SM-finalen. Faktum är dock att Alcén, en hårt arbetande kedjekamrat till Ölund i Brynäs energiska fjärdekedja, har fått en hel del uppmärksamhet själv den senaste tiden.

Som en av de nominerade finalisterna till Fansens Pris, som hockeysverige.se, SvenskaFans och eliteprospects.com ligger bakom, har hans ansikte fått gott om utrymme på sociala medier. Tillsammans med Luleås Jan Sandström och Skellefteås Joakim Lindström går han en hård kamp i en jämn omröstning där fansen avgör vem SHL:s största publikfavorit är.
– Jätteroligt såklart. Det var som jag försökte förmedla och twittra ut att på något sätt spelar vi för supportrarna, det är därför vi håller på och kan hålla på. Att de tycker att jag gör något bra eller gör bra reklam för SHL är naturligtvis kul, säger Alcén när hockeysverige.se träffar honom i en trång korridoren i Gavlerinken Arenas innanmäte.

Tanken bakom utmärkelsen är att prisa en spelare som kanske framför allt bidrar till att skapa en positiv bild av SHL och sporten ishockey genom sitt agerande utanför isen.
– Jag vet själv hur jag reagerar när jag ser andra sporter. Killar och tjejer som man ser försöka är lättare att ta till sig, ser man att de anstränger sig lite extra är det lätt att ta dem till hjärtat, analyserar Alcén.
– Vi har ett projekt här i Brynäs, ”En bra start”, och är ute i skolorna varje vecka, träffar elever och pratar om saker som är viktiga. Jag tror att det sänder positiva signaler.

Det känns överlag som spelare är ganska dåliga på att interagera med fans eller bjuda på sig själva utanför isen. Faller det sig naturligt för dig att göra det?
– Kanske. Vissa kanske tycker att det är jäkligt fjantigt och pikar de som försöker säga saker, men just eftersom vi har det här projektet vid sidan om tycker jag att det är viktigt att förmedla vad det är vi håller på med. Att vara ute i skolorna, träffa ungdomarna, hjälpa dem med läxorna, spela fotboll och ha kul med dem, det är viktigt att visa det.

Hur ser du på dina chanser att vinna Fansens Pris?
– (Skratt) Ingen aning. Det är ganska tuffa lirare det där. Bara att nämnas bland dem i vilket sammanhang det än må vara är stort. Så det känns bara häftigt att vara nominerad.

Omröstningen pågår till den 30 april här på hockeysverige.se samt på SvenskaFans. Innan dess ska Johan Alcén försöka bli svensk mästare. Efter gårdagens övertidsseger mot HV71 har Brynäs utjämnat finalserien och på allvar visat att de vill vara med och göra match av det efter den blev inledningen i den första finalmatchen.
– Det kändes som vi kunde börja andas nu. Även om det bara var en dag mellan matcherna fick vi ladda om batterierna och komma in i den här serien mentalt. Det tror jag blir viktigt för fortsättningen, menar Alcén.
– Vi hade varit inne mot samma spelare i sju matcher mot Frölunda, där det var tajt och hett. Sedan skulle vi in och möta ett nytt lag helt plötsligt. Det låter töntigt att säga det, men mentalt är det tufft. Nu var alla med från start i den här matchen och det

RÖSTA PÅ FANSENS PRIS!

Om du är med och röstar på din favorit till Fansens Pris är du samtidigt med utlottningen av valfria hockeyaffischer (20×30 cm) från Idolbild.se.

Take Our Survey

Finalisterna är korade – rösta fram vinnaren av Fansens Pris

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch