Sök
Patrik Zackrisson.
VM 2017

Stjärnan håller SHL-klubbarna på halster: ”Jag tycker det är kul utomlands”

Han har placerats i allehanda SHL-klubbar, men själv är inte Patrik Zackrisson säker på att det ens blir spel i Sverige efter att han brutit kontraktet med schweiziska Lugano. 30-åringen säger till hockeysverige.se att en fortsättning utomlands ligger nära till hands.
– Jag håller alla dörrar öppna, men jag blickar först och främst utomlands,.

SÖDERTÄLJE (HOCKEYSVERIGE.SE)
Det är mycket osäkerhet kring var Patrik Zackrisson kommer att spela nästa säsong. Detta efter att han haft en kantig säsong i sin schweiziska klubb, Lugano. Det blev ”bara” fem mål och totalt 19 poäng på 35 matcher i NLA och efter säsongen valde klubben och Zackrisson att gå skilda vägar.
– Det har varit en annorlunda och tuff säsong. Det har varit en besvikelse, in, ut, fram och tillbaka. På så vis har det varit lite jobbigt, säger 30-åringen från Skå till hockeysverige.se när vi träffar honom för en intervju i Scaniarinken efter en av Tre Kronors träningar inför landskamperna mot Lettland.
– Det har varit lite annorlunda jämfört med senaste säsongerna och kanske inte riktigt som jag hade tänkt.

Säsongen dessförinnan svarade Patrik Zackrisson för 15 mål och totalt 48 poäng på 52 matcher i Skellefteå. Givetvis känner också Tre Kronor-forwarden en besvikelse över att hans poängskörd varit bättre den här säsongen, men mycket handlade det om att han fick en annan roll i Lugano.
– Ja, absolut. Det tycker jag att jag fick. Sedan kanske det var många som tyckte att jag inte tog chansen när jag fick den, men självklart var rollen lite annorlunda.
– I Skellefteå fick jag spela i första PP, och fyra mot fem, man använde mig i alla möjliga olika former. Här var jag inte första prio i olika situationer och man valde att använda andra spelare. Då blev det svårt för min del eftersom jag inte lyckades konkurrera ut dom andra.

Däremot trivdes han väldigt bra i Lugano vid sidan av hockey.
– Lugano är ett jättefint ställe och det är nära till allt. Sedan är det en bra liga på det sättet att det är korta resor, man är hemma mycket och får då mycket tid med familjen. På så vis var det kanon.
– Dessutom fanns Linus (Klasen) och Tony (Mårtensson) där. Även (Daniel) Sondell var där från början. Klart att det då var kul för oss socialt att bo på.

Varför blev det ingen fortsättning i klubben?
– Lugano ville väl satsa på andra namn och så vidare. Det får jag väl finna mig i. Sett till säsongen som har varit så känns det som att det är bättre att börja om någon annanstans och hitta tillbaka till den nivå som jag besitter.

Ville du själv stanna kvar?
– Både och. Klart att jag kanske hade velat stanna för chans till revansch och upp till bevis. Jag vill inte stoppa ner huvudet i sanden och ge upp bara för att det varit en tuff säsong. Jag vill gärna visa att jag kan. Den tävlingsinstinkten har dom flesta på den här nivån, att man vill bevisa både för sig själv, föreningen, fansen och alla andra att man kan. På så vis ville jag inte dra.
– Samtidigt kan det var bra för mig att börja om någon annanstans, börja om på en ny kula med andra förutsättningar.
– Rätt vad det är så hamnar man i det, kanske inte fack, men inte får samma chans och då kan det vara svårt att prestera och ta tillbaka den positionen jag vill ha.


Foto: Ronnie Rönnkvist

”FÖRHOPPNINGSVIS KAN JAG STÄRKA UPP MIT VARUMÄRKE”

Patrik Zackrisson har placerats i Linköping, Djurgården, Rögle och Skellefteå till nästa säsong, men själv har han inte bestämt var han ska spela, inte ens om det blir i Sverige.
– Än så länge har jag faktiskt inte tänkt på det alls. Det är ”bara” april och det här med Lugano är väldigt, väldigt nytt. Jag tror inte alla detaljer där är klara, i alla fall inte vad jag vet, så jag vet inte hur det blir.
– Jag kör på med landslaget och det är kul att få vara med här och visa att jag kan spela hockey på en viss nivå. Förhoppningsvis får jag vara med så länge som möjligt. Det är en bra chans att visa upp sig och förhoppningsvis kan jag stärka upp mitt varumärke och höja mitt marknadsvärde. Sedan får jag titta vad det finns för anbud som skulle passa för mig och familjen.
– Det ska kännas rätt och jag kommer inte kasta mig in i första bästa klubb bara för att jag ska ta ett beslut. Jag ska ha lite is i magen och känna att det är en klubb jag vill gå till, något jag tror på och som kan bli bra för mig. Jag är bara 30 år, kan fortfarande utvecklas och känner också att jag tagit några kliv senaste säsongerna, men hoppas jag kan ta några fler. Jag har några år kvar i toppen och då vill jag försöka utnyttja dom.

Är det Sverige som lockar mest eller kan du tänka dig ytterligare en sväng utomlands?
– Jag skulle absolut kunna tänka mig utlandet. Jag tycker det är kul utomlands även om jag tycker det är kul i Sverige också. Jag håller alla dörrar öppna, men jag blickar först och främst utomlands.

Du är från Stockholm och Skå…
– Skå är inte aktuellt i dagsläget, inte ännu i alla fall ha ha…

Ekerö IK?
– Det är lite närmre eftersom jag nu bor i Sigtuna, men det blir inte Ekerö heller för mig. I så fall får det bli Skå.

Du är bara 30 år, men kan du tänka dig att rota dig på allvar i Stockholm snart?
– Vi har, som sagt var, hus i Sigtuna. Det är ju hem. På så vis är det smidigt om jag skulle spela utomlands, att jag har ganska nära till flygplatsen. Det blir ingen extraflygning efter att jag landat i Sverige.
– Jag har inte funderat jättemycket ännu så länge. Egentligen hade jag ett år till med Lugano, men nu blir det inte så. Nu får jag i stället se till vad det finns för olika alternativ i SHL.

Du bor inte långt ifrån Tony Mårtenson i Sigtuna, han uppges vara klar för Linköping. Kan det vara ett alternativ även för dig?
– Det är gångavstånd mellan oss. Att han skulle vara klar för Linköping är mer än vad jag har hört. Jag var på honom igår när jag läste det där. Då förnekade han det och sa att man inte ska tro på allt som står i tidningarna och  idag skulle han åka till Dubai. Det är allt vad jag vet i alla fall, säger Zackrisson med ett leende samtidigt som Rikard Grönborg går förbi och vi passar på att fråga den 30-åriga forwarden om hur han ser på chanserna att komma med till VM.
– Jag har ju aldrig spelat VM och skulle jag komma med vore det skitkul och en dröm. Jag satt på läktaren under ett VM här i Sverige, men fick åka hem innan kvartarna. Visst vore det skithäftigt, men samtidigt vet jag att det är en otroligt stor konkurrens. Nu tycks det dessutom komma extra mycket NHL-spelare, eller ryktet säger att det kan komma många därifrån så det gör konkurrensen ännu tuffare. Men jag skulle till och med kunna spela vänstermålvakt i ett VM om det behövs, avslutar Zackrisson med ett skratt.

Uppgifter: Tony Mårtenssons klubb är klar

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten