170323 Malmš Redhawks assisterande trŠnare Martin Filander under kvartsfinal 4 i SM-slutspelet i ishockey mellan Malmš Redhawks och VŠxjš den 23 mars 2017 i Malmš. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRN / kod PA / 91744 …
SHL

Besviken efter uttåget – hyllar motståndaren: ”Förtjänat sin finalplats”

ANNONS

Det var få som inför säsongen tippade att Malmö skulle vara kvar ända till semifinal. Men efter en säsong med höga berg och djupa dalar kom de ihop lagom till slutspelet och tog ända fram till ”final four”. 
— Vi kom ihop som lag och trodde på varandra i slutspelet, berättar assisterande tränaren Martin Filander för hockeysverige.se efter matchen.

JÖNKÖPING (HOCKEYSVERIGE)
Efter semifinaluttåget mot HV71 var det mungiporna neråt i Malmö. Men sett över hela säsongen är de ändå nöjda med semifinalplatsen. En placering väldigt få inför hade räknat med.
— Vi är såklart nöjda med vår säsong. Hade någon sagt att vi skulle gå till semi så tror jag att väldigt många i och runt föreningen skulle ha tagit det, berättar Malmös assisterande tränare Martin Filander för hockeysverige.se.
— Jag tycker vi har gjort en jätteprestation. Det har gått lite upp och ner under säsongen, men vi har hållit ihop som lag och jobbat med vår spelidé och blivit bättre och bättre över tid.
Malmö har stått för en fin säsong, men det var ändå besvikelse som regerade Filanders ansiktsyttryck och kroppsspråk efter slutsignalen i Kinnarps Arena.
— När man står här har man ändå börjat tänka på att man vill ta sig till en SM-final. Man vill tävla om guldet och det är därför man håller på. Just nu är man jävligt besviken men självklart otroligt stolt över vad laget och klubben har presterat under säsongen.

FÖRST SEDAN 2014

Utöver Linköping 2014 så är det inget annat lag som slutat på plats sju till tio i grundserien som avancerat fram till semifinal sedan slutspelet utökades från åtta lag till tio.
Ni har ju gjort någonting som är utöver det vanliga. Går det säga någonting om vad som hände i gruppen lagom till slutspelet?
— Vi tyckte att vi hade högre kapacitet än vad vi fått ut innan. Sen har vi en del rävar som varit med och spelat många slutspel som kunde smitta av sig med både attityden och förståelsen vad det innebär att spela slutspel.
Martin Filander berättar att han tycker att laget spelade något av sin bästa hockey på hela säsongen under kvartsfinalserien mot Växjö.
— Vi kom ihop som lag och trodde på varandra i slutspelet. Sen hade vi ett otroligt bra målvaktsspel genom slutspelet också.
— I semifinalen orkade vi inte hålla nivån på samma sätt tyvärr. Det är lite för många plumpar. Periodvis gör vi det bra, men dipparna blev lite djupare i den här serien än tidigare. HV verkar stekheta måste jag säga och så fort de fick ett läge så ”svetsade” de dit den. All heder åt dem, de är i ett ”flow” som man inte kan ta ifrån dem och är ett skickligt lag som förtjänat sin finalplats.

VILL FORTSÄTTA BYGGA

Semifinalplatsen är ett stort fall framåt för föreningen som under den senaste 15-årsperioden haft en rejäl berg- och dalbanetid med flertalet allsvenska sejourer. Men Martin Filander tror på en ljus framtid.
— Vi vill fortsätta att lyfta Malmöhockeyn nästa år. Man kan inte redan nu gå ut och säga att vi ska till final. Först och främst måste vi kolla på grundserien och vad vi kan göra där. Vi vill fortsätta att bygga laget och spelarna enligt den modell vi har jobbat med sen tidigare. Jag tror vi kan bli lite snabbare och bättre nästa år och vara med och utmana igen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch