Kristofer Ottosson.
SHL

Ottosson inför semifinalerna: ”Har både matchvinnare och målskyttar”

ANNONS

Ikväll drar semifinalerna i SHL igång. Först ut är HV 71 mot Malmö och imorgon inleder Frölunda sin semifinalserie mot Brynäs. Men hur slutar semifinalserierna? Hockeysverige.se tog hjälp av Radiosportens Kristofer Ottosson för att ge er läsare en inblick i hans tankar kring lagens förutsättningar.

HV 71 – Malmö

— Jag tänker att HV 71 är favorit, absolut. Det är mest för att dom varit så pass bra senaste tiden. Man har ett extremt bra försvarsspel, få insläppta mål och kryddar det med en fart och en tyngd. Sedan tycker jag att HV 71 har både matchvinnare och målskyttar. HV 71 har verkligen imponerat och tycks ha fått ihop alla pusselbitar, viket gör dom till favoriter.
— Malmö är spännande. Även fast dom inte kom så högt i serien så har dom ett erfaret lag med många erfarna spelare. Av det jag har sett hittills så passar Malmö bra för slutspelshockey. Nichlas Hardt går i bräschen fysiskt och Noah Welch tycks ha tänt till och spelar som han gjorde i Växjö. Malmö har också matchvinnartyper som Rhett Rakhshani och Andreas Thuresson. Dessutom har dom matchvinnare i målvakterna (Oscar Alsenfeldt och Cristopher Nihstorp) så HV 71 får något att bita i.

Så slutar semifinalserien enligt Ottosson: 4-2 till HV 71

Kristofer Ottossons profil i HV 71: Andreas Borgman
— Jag väljer Borgman även fast han är avstängd i första matchen. Han har haft en häftig utveckling i år. Behärskar och är viktig i offensiven och defensiven samtidigt som han kan spela fysiskt. Jag tror att han kommer bli viktig för HV 71.

Kristofer Ottossons profil i Malmö: Nichlas Hardt
— Han har verkligen spelat jättebra och är också en jobbig spelare att möta. Fysisk är han alltid och fullföljer i varje tackling. Nu gör han dessutom mål och poäng, vilket gör honom till en ännu mer viktig pjäs för Malmö.

Frölunda – Brynäs

— För det första är det svåranalyserat. Frölunda var på väg ut i kvartsfinalen mot Skellefteå men reste sig och vann. Det var fantastiskt bra att vinna tre raka och något som har gett Frölunda en kick. Det är ett erfaret lag. Nu vet jag inte om Johan Sundström är på väg tillbaka. Han är viktig, men Frölunda har klarat sig bra även utan honom. Frölunda är stabila och har verkligen viljan att vinna annars skulle dom inte ha klarat att vända underläget mot Skellefteå. Där finns det kapacitet, potential och vilja.
— Brynäs är ett jättespännande lag med en jättehäftig offensiv. Samtidigt har Brynäs också en stabil defensiv. Dom kanske inte har så namnkunniga backar förutom Ryan Gunderson. Backar som verkligen gör sitt jobb. Nu har en grovjobbare som Simon Bertilsson gjort lite mål också. Offensivt är annars Brynäs briljanta stundtals.

Så slutar semifinalserien enligt Ottosson: 4-3 till Frölunda

Kristofer Ottossons profil i Frölunda: Sean Bergenheim
— Han behövs i ett slutspel. Det är inte han som har gjort målen, men han är jobbig att möta. Han fullföljer varje situation. Han kan också användas till att störa motståndarnas skickligaste spelare och han är beredd att ta den rollen på allvar. När han kom tillbaka så vann också Frölunda sista tre matcherna.

Kristofer Ottossons profil i Brynäs: Daniel Paille
— Mål kan han göra och av det jag har hört så har han en fantastisk inställning. Han är dessutom meriterad, vunnit Stanley Cup och gjort flera bra säsonger i NHL. Paille är inte här för att ta det lugnt och ha trevligt utan han är här för att vinna. Det sprider sig när den typen av spelare agerar så i ett lag så han kommer att vara en viktig spelare för Brynäs.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch