EN GÖMD PUCK. Martin Jones gjorde en av de märkligare räddningarna vi har sett den här säsongen.
San José

Prestigedrabbningen mellan Minnesota Wild och San José Sharks blev en historia det svängde om. De båda topplagen och Stanley Cup-aspiranterna gick en tuff batalj sinsemellan innan Wild kunde dra det längre strået och vinna med 3–1 efter två mål av Eric Staal.

Matchens mest omtalade händelse kom redan i första perioden där San Josés målvakt Martin Jones svarade för en av de märkligare räddningarna vi har sett den här säsongen. Eller kanske någonsin?

Med drygt sju minuter kvar av den första perioden sköt Chris Stewart ett direktskott som tycktes vara på väg in i mål när pucken mystiskt nog försvann. Det visade sig att den slunkit in i målvaktens tröja, just vid nacken. De förbryllade bad om videogranskning och kunde inte fastställa om pucken passerat mållinjen eller inte.

Martin Jones i all ära… Det var Devan Dubynk i Minnesota Wilds kasse som gick segrande ut bataljen efter 20 räddningar. Han tog därmed sin ligaledande 35:e seger för säsongen. Bland lagets svenskar tog matchens slut tidigt för backen Christian Folin. Halvvägs in i första perioden utgick han skadad efter en tackling från Kevin Labanc, som åkte ut för boarding.
– Det såg inte bra ut, jag är säker att vi vet mer i morgon (läs måndag), sade coachen Bruce Boudreau om Folin efter matchen.

Melker Karlsson gjorde San Josés enda mål.

Minnesota – San José 3–1 (2–1, 0–0, 1–0)
Minnesota: Eric Staal 2 (19), Zach Parise (15).
San José: Melker Karlsson (9).