Veckans Lag …
Veckans Lag

Veckans Lag #19

ANNONS

Det börjar dra ihop sig i SHL. Endast två omgångar återstår av grundserien efter en händelserik vecka som har bjudit på fint målvaktsspel och viktiga segrar för lagen som kämpar om en slutspelsplats. 

Stefan Steen, Färjestad
När Färjestad besegrade HV71 med 1-0 innebar det att Steen hade spikat igen för tredje matchen i rad. Den Sunne-bördige 24-åringen är en stor anledning till att hans lag fortfarande nosar på en direktplats till slutspelet. Men han har haft hård konkurrens från andra SHL-målvakter under veckan, som Linus Söderström, Dan Bakala och Adam Reideborn. Alla har visat fin målvaktsform den senaste tiden.

Mattias Karlsson, Karlskrona
Är en mycket viktig kugge för sitt Karlskrona som just nu befinner sig i en tuff kamp om en slutspelsplats. Under veckan gjorde den rutinerade backen ett mål och en passningspoäng när KHK hämtade hem sex poäng på tre matcher.

Marcus Högström, Djurgården
Stockholmarna har haft svårt att vinna på övertid den här säsongen, vilket gjorde att Högströms matchavgörande fullträff i förlängningen mot Malmö kom som en välsignelse. Det är viktigt för Djurgården att Högströms form håller i sig under de två sista grundseriematcherna. Backen betyder mycket både offensivt och defensivt.

Mattias Guter, Karlskrona
Fullkomligt exploderade i segermatchen mot Skellefteå där han gjorde två mål och två assist. Är en pådrivare framåt i banan som ofta kliver fram och gör de viktiga målen för sitt lag. Tryckte även dit en puck i segermatchen mot Leksand.

Mattias Tedenby, HV71
Två mål och två assist har den energiske forwarden skrapat ihop under veckan. Har den senaste tiden växlat upp rejält i sitt spel och är en av nycklarna till att HV71 har växt fram till en het kandidat att plocka hem SM-guldet.

Markus Ljungh, Djurgården
Tre passningspoäng och ett mål har det blivit under veckan för Djurgårdens assisterande kapten. Har inte haft den säsongen som många förväntade sig – men har klivit fram nu när det drar ihop sig och gett sitt lag en ärlig chans att passera Karlskrona på sista slutspelsplatsen. Är ett av Djurgårdens vassaste vapen när det kommer till tekningar.

Veckans

…comeback Efter en lång tids väntan fick HV-fansen äntligen se sitt nyförvärv David Ullström på matchis. Under sina tre matcher i veckan fixade 27-åringen en passningspoäng och det blir intressant att se om forwarden hinner toppa formen till slutspelet.

… comeback 2 Förra säsongens skyttekung Nick Johnson hade varit borta från spel i drygt en månads tid på grund av en knäskada. Men i veckan var han tillbaka i Brynäs laguppställning igen. Dock kom inga poäng från hans klubba i matcherna mot Frölunda och Linköping.

…rekordman Jan Sandström är synonymt med Luleå Hockey. Och i veckan visade klubben och fansen sin uppskattning för 39-åringen när backen hyllades inför matchen mot Rögle. Hyllningen berodde på att Sandström klev förbi David Petrasek i antalet spelade SHL-matcher i grundserien samt slutspelet.

…hattrick Stod Patrik Carlsson för när han fick hela Scandinavium att jubla efter 3–1-segern mot Rögle. Carlsson hade även bud på ett fjärde mål och var högst delaktig i det mesta som hände offensivt för göteborgarna.

…övertramp Enligt uppgifter ska ett antal Färjestad-anhängare ha sjungit nedsättande ord om den bortgångne målvakten Stefan Liv när FBK ställdes mot HV71 under lördagen. Detta fick Färjestad att gå ut med ett offentligt meddelande där det stod att klubben tog kraftigt avstånd från den olämpliga ramsan och att åtgärder skulle vidtas.

…värvningsrykten Flera spännande rykten gällande övergångar inom SHL kom upp till ytan under veckan. HV71-talangen Lias Andersson ryktas till Frölunda efter säsongen, så även Brynäs-bröderna Pathrik och Ponthus Westerholm. Och Färjestad ska enligt uppgifter vara intresserade av Örebros stjärnforward Martin Johansson. Det återstår fortfarande att se vilka rykten som är sanna eller inte.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 16 april
19:30 Frölunda - Skellefteå SHL
01:00 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings NHL
01:00 Boston Bruins - Ottawa Senators NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes NHL
01:30 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
onsdag 17 april
02:00 Winnipeg Jets - Seattle Kraken NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch