Sök
Emil Lundberg
SHL

”Fått en roll jag egentligen inte vill ha – men jag accepterar den fullt ut”

Han bytte i somras Djurgården mot Karlskrona. Men den första tiden i Blekinge blev inte riktigt vad Emil Lundberg hoppades på. I en intervju med hockeysverige.se berättar han om klubbens tränarbyte, förlustsviten, sin roll i fjärdekedjan och att acceptera den.

Emil Lundberg lämnade Djurgården inför årets säsong. Ny klubbadress blev höstens succélag i SHL, Karlskrona. Första tiden i klubben blev inte vad han hade hoppats på. En skada på försäsongen gjorde att han förpassades till fjärdekedjan då han var i speldugligt skick igen. Å andra sidan har han gjort sitt jobb i den rollen på ett mycket fint sett.

Innan landslagsuppehållet hade Karlskrona elva raka förluster samtidigt som det varit turbulent i klubben. Tränaren Pelle Hånberg fick lämna sitt uppdrag till förmån för duon Ove Molin och Mikael Aaro. En duo son tidigare varit assisterande tränare åt Hånberg. Dessutom har ett rykte gjort gällande att sportchefen Michael Sundlöv skulle vara klar för Modo och forwarden Mattias Guter på glid hem till Djurgården.
— Jag vet inte om det kom som en chock att Pelle skulle få lämna, men jag hade det inte riktigt på känn, säger Emil Lundberg när hockeysverige.se frågar honom om hur han reagerade då lagets coach Pelle Hånberg fick lämna laget.
— Vi hade torskat tio eller elva raka och klubbledningen ville göra en förändring. Jag som spelare försöker inte bry mig så jättemycket, men det är klart att det blir en annan grej. Eftersom vi har haft Ove och Aaro hela säsongen vart det inte en så jättestor omställning. Hade det kommit in tre helt nya tränare då hade det blivit en helt annan grej.
— Jag ska inte säga att det kändes som vanligt direkt när vi kom till hallen. Nu sätter Ove och Aaro sin ton och så vidare. Oves röst blir den som hörs mest och vi får hoppas att det här kommer ge den effekt vi vill.

Ove Molin KHK (2) (1)

Ove Molin fick ta över som huvudtränare efter att Pelle Hånberg fick sparken för drygt en vecka sedan. Foto: Ronnie Rönnkvist

INTENSIVARE TRÄNINGAR

Hur märks det på träningarna att det nu är Ove Molin som är den som leder laget?
— Vi har lagt mycket fokus på just träningarna, att det ska vara mycket fart och intensivare träning. Vi vet träningen till fullo redan innan och, som sagt var, lite intensivare övningar och mer åka skridskor.
— Det märks givetvis också att det är en annan som håller i ansvaret. Det är inte Pelle som står och pratar där nu utan det är Ove.

Handlar ett tränarbyte även lite om ett ”wake up- call” för er spelare?
— Jo, men så är det. Det är inte en tränares fel att laget har torskat elva matcher i rad. Vi spelare har heller inte presterat bra på slutet.
— Klart att det är ett ”wake up- call” från klubbens sida, att det är på allvar nu. Man vill att Ove ska få höras mer och sätta sin prägel på laget, vilket såklart kan ge lite mer energi åt oss spelare. Träningarna förra veckan har varit riktigt bra så vi får hoppas att det ger effekt.

Det ryktas även om Sundlöv till Modo och att Guter var på väg till Djurgården, märks den här oron i gruppen eller går det att bara stänga av sådant?
— Det har stått mycket om Karlskrona i medier, nu kan jag bara svara för mig själv, men jag försöker stänga av så mycket jag kan. Det går inte att missa det, men jag försöker lägga fokus på det jag kan påverka.
— Sundlöv är fortfarande sportchef hos oss, Ove har redan varit här hela säsongen, så sådana bitar… Jag skulle inte säga att det påverkat vår grupp så att man märker det jättemycket i omklädningsrummet, men det är klart att alla har läst om det. Det har varit precis som vanligt när man träffat Sundlöv och det här med ryktet kring hans flytt är inget jag har märkt något av på honom.
— Nu tror jag att, efter vår tunga period, alla försöker fokusera på det vi i laget kan påverka och bara blicka framåt. Vad som händer nästa säsong kan inte vi påverka så vi bara kör på.

INTE HITTAT TILLBAKA

Karlskrona hade en väldigt bra start på säsongen och krigade om topplaceringarna i tabellen, men nu har laget rasat ner och ligger ”bara” tia.
— I början av säsongen var man nöjd med att komma in i ett byte och stänga ner motståndarna. Vi spelade defensivt och levde på vårt försvarsspel. Vi hade även ett jättebra målvaktsspel, vilket vi i och för sig har fortfarande. Då vart det att vårt bra försvarsspel låg som grund för vårt anfallsspel. Vi fick många omställningar och var tråkiga att möta, motståndarna fick mycket utvisningar samtidigt som vi var bra i powerplay. Det var en väldig harmoni hela tiden.
— Sedan har vi inte kuggat i riktigt i försvarsspelet. Det vart kanske inte samma stolthet och inställning i att försvara oss som vi gjorde innan. Det var lite där det brast. I början var det ofta så att även fast vi låg under kändes det som att fortsätter vi bara spela vårt spel så kommer vi att vinna den här matchen.
— Problemet nu har också varit att vi inte stoppat blödningen och inte hittat tillbaka till det försvarsspelet vi hade från början. Med det får vi också ett sämre självförtroende och så vidare. Men jag tror att det här uppehållet kom väldigt lägligt för oss. Nu har vi fått träna på bra samtidigt som vi fortfarande har ett väldigt bra utgångsläge. Vår målsättning är att ha fyra lag bakom oss och det har vi fortfarande.
— Med tanke på vår superstart och vart vi legat ser det kanske inte jättebra ut. Samtidigt tror jag att vi i gruppen känner att det inte är något fiasko eller panik. Vi tror på det vi gör och det gäller att vi hittar tillbaka till framförallt vårt försvarsspel och inställningen att vilja försvara. Gör vi det så är jag helt säker på att vi kommer börja vinna matcher igen.

161127 Karlskronas Emil Lundberg jublar efter 0-1 under ishockeymatchen i SHL mellan DjurgŒrden och Karlskrona den 27 september 2016 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / BildbyrŒn / kod AE / Cop 106

Emil Lundberg firar ett mål med lagkamraterna. Foto: Bildbyrån

Du har svarat för tre mål och totalt sju poäng, har flytten till Karlskrona blivit som du hade förväntat dig spelmässigt?
— Nej, det skulle jag inte säga. Jag kom in i säsongen väldigt olyckligt där jag spelade två träningsmatcher och sedan, när du och jag träffades i Uppsala, hade jag just blivit skadad.
— Jag missade två eller tre träningsmatcher. Efter det var våra formationer väldigt spikade så jag lirade knappt några träningsmatcher efter våra två första. I början av serien vann vi nästan varje match så det var inte så lätt för mig att slå mig in i ett vinnande lag, vilket jag köper.
— Mitt mål innan säsongen var att slå mig in i en andra eller tredje lina och kriga om en plats i powerplay. Allt eftersom säsongen har gått har jag fått en roll jag egentligen inte vill ha, men jag accepterar den fullt ut. Jag kör på, men personligen hade jag velat haft en lite offensivare roll och självklart göra mer poäng.

ACCEPTERAR SIN ROLL FULLT UT

Hur skulle du beskriva den roll du har idag i Karlskrona?
— Jag spelar i en fjärdekedja, vilket jag har gjort i stort sett hela säsongen. Vår uppgift är att spela 0-0… Klart att vår uppgift inte enbart är att spela 0-0, men tanken är att vi ska lämna utrymme åt våra offensivare formationer och låta dom göra poäng.
— Vår ”line” har gått lite upp och ner under säsongen, men jag tycker att vi efter jul har spelat ganska bra. Vi har gjort något mål här och där, men framförallt har vi minskat tiden i egen zon, försökt att flytta fram pucken i offensiv zon och skapa tekningar där åt första och andrakedjan. Vår huvuduppgift är inte att göra mål och poäng och det är ingen press på oss att vi ska leverera framåt.
— Som jag sa så accepterar jag den rollen fullt ut, men personligen skulle jag vilja ha en annan roll. Så här är hockeylivet, men för egen del kom jag in i säsongen fel från början. Sedan har jag fått jobba på och tycker också att det har gått helt okej i den rollen som jag har haft.

Du säger att du inte trivs i din nuvarande roll även om du accepterar den, hur mycket tålamod har du till att fortsätta spela i en fjärde kedja?
— Tålamod och tålamod… Det här är mitt jobb och som jag sa så accepterar jag rollen fullt ut. Jag försöker kriga på och visa att jag vill spela mer.
— Tålamodet har gått upp och ner under säsongen. Ibland har jag sämre dagar och ibland bättre, men jag har försökt bita i under hela säsongen och pusha på grabbarna och hjälpa till på det sättet jag kan. När jag väl får spel försöker jag göra det bästa av situationen.

Kan du känna en frustration när du inte kan påverka mer när laget har det tungt?
— Ja, lite så känns det. Klart att jag vill påverka med, men samtidigt försöker jag pusha på så mycket jag kan. Om jag sedan får spela mer så gäller det också att ta chansen när jag får den.
— Det gäller ändå att acceptera rollen och det går inte att gå med nedböjt huvud och grina. Det är bara att köra på och bidra under den speltid jag får och med humöret, att ge självförtroende till alla. Det ska man även göra om man får spela mycket, men jag försöker påverka det jag kan påverka.
— Sedan ska jag inte hymla med att innan säsongen hade jag hoppats på att ha en annan roll, men nu är som det är och för mig är det bara att köra på.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten