OS 2018

NHL-spelare i OS eller inte – definitivt besked bör komma inom kort

ANNONS

De olympiska spelens ishockeyturnering har sedan 1998 haft NHL-spelare med. Men inför spelen i PyeongChang om lite drygt ett år har det länge rått ovisshet om deras deltagande då NHl-bossarna satt sig på tvären. Men förhandlingarna går framåt berättar IIHF:s president René Fasel.

Det är i en intervju med det internationella ishockeyförbundets hemsida René Fasel säger att förhandlingarna mellan IIHF, NHL och spelarfacket NHLPA går framåt. Han var nyligen själv över i Los Angeles och New York för träffa ägarna och spelarfacket.
— Det var två mycket positiva besök som jag hade i Los Angeles och New York. Jag hade tillfälle att tala med några av NHL-ägarna och tidigare NHL-spelare under allstar-helgen och även med företrädare för NHL och NHLPA en vecka senare i New York, beräyttar han.
— Vi kom ut ur dessa diskussioner med en tydlig förståelse av de frågor som spelar in, särskilt när det gäller frågorna om betalningar för försäkringar och resor.
Han berättar att de under mötena kunde utforma en ekonomisk ram för spelarnas försäkringar och resor till de olympiska spelen utan att det kommer fresta för hårt på förbundets ekonomi.

Men det är bråttom att komma fram till ett beslut. Snart närmar vi oss årsdagen innan turneringen dra igång och Fasel berättar att det under gårdagen hölls ett telefonmöte mellan IIHF och representanter från de deltagande nationerna.
— Majoriteten av denna grupp ansåg att NHL sannolikt kommer att behöva bestämma sig under mars månad på grund av deras schemaläggningsbehov av nästa säsong. Vi vet också att de europeiska ligorna och klubbarna behöver klara besked på denna punkt innan utgången av innevarande säsong, berättar Fasel för hemsidan och lägger också till att man i detta skede inte känner att det skulle vara konstruktivt att sätta en snäv deadline för NHL och NHLPA.

Om det blir ett nej på deltagande av NHL-spelare i OS 2018 kommer förbundet ändå inte avvika från spelformatet meddelar Fasel.
— Som det ser ut nu kommer vi inte avvika från standardformatet för männens turnering. Vi kommer oss hålla sig till samma regler, schema och spelformat och ändrar inte till något som liknar en under-23 turnering, till exempel.

.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch