Ken Hitchcock.
St. Louis

Sista säsongen som NHL-coach – då får han sparken

ANNONS

Ken Hitchcock har coachat St. Louis Blues sedan 2011 och gick nu in på sista säsongen i klubben och troligtvis som coach över huvud taget. Det är en säsong han inte får slutföra. I dag kom beskedet att han får sparken.

St. Louis Blues tog sig ända till konferensfinal i fjolårets slutspel, men räckte inte till mot San José Sharks. Efter den besvikelsen stod det klart att Ken Hitchcock skulle göra sin sista säsong som coach för klubben – och att han skulle ha sin efterträdare Mike Yeo intill sig.

Det blir dock en säsong som Hitchcock inte får fullfölja. Efter nattens 3–5-förlust mot Winnipeg Jets får han lämna klubben. Detta sedan laget åkt på sin femte förlust på de sex senaste matcherna och lämnar januari bakom sig med åtta förluster på 13 matcher. Det innebär att man nu är på den sista wild card-platsen i slutspelsjakten i Western Conference.

Mike Yeo, som tidigare har coachat Minnesota Wild, tar nu över Blues med omedelbar verkan. 43-åringen har tidigare även varit coach i Pittsburgh Penguins organisation och vunnit AHL-mästerskapet Calder Cup som coach för Wilds tidigare farmarlag Houston Aeros.

Ken Hitchcock lämnar St. Louis med 248 segrar på 413 grundseriematcher. Veterancoachen, som vann Stanley Cup med Dallas Stars 1999, är fyra i NHL-historien när det gäller segrar som coach med 781 grundseriesegrar.

Den här artikeln handlar om: