Veckans Lag …
Växjö Lakers HC

Veckans Lag #15

ANNONS

Efter ytterligare en vecka med två SHL-omgångar har det blivit dags för hockeysverige.se att, i vanlig ordning, ta ut veckans lag. Dessutom listas den gångna veckans största snackisar.

Oscar Alsenfelt, Malmö (3)
Den kanske mest givna uttagningen på hela säsongen. Gjorde en fullständigt fenomenal insats i torsdags när han höll säsongens sjunde (!) nolla. Följde upp det genom att ta ett stundtals utspelat Malmö till tre poäng i streckmötet borta mot Brynäs. I sitt livs form.

Almen Bibic, Rögle
Han hade gjort noll mål på 27 matcher den här säsongen. Totalt två på 83 matcher i SHL. Då tyckte Almen Bibic det var dags att göra mål mot giganterna Växjö och Frölunda med två dagars mellanrum. Det ger honom en plats i veckans lag.

Adam Almqvist, HV71 (2)
HV71 fortsätter göra det bra, strax bakom den absoluta toppen. I veckan tog man sex poäng på två matcher mot nästjumbon Leksand, och Adam Almquist blev matchvinnare med sitt 2-0-mål i 3-1-vinsten i torsdags.

Alexander Johansson, Färjestad
Vilken utveckling den här grabben haft. Under åren i Växjö var han en defensivspecialist som gjorde nio mål som bäst under en säsong. Den här säsongen har han redan hunnit upp i elva. Den gångna veckan sköt han ett mål per match för Färjestad.

Fredrik Händemark, Malmö (2)
Och om vi säger att Alexander Johansson tagit offensiva kliv, vad ska vi då säga om Fredrik Händemark? Förra säsongen sköt han nio mål på 33 matcher i HockeyAllsvenskan. Den här säsongen har han gjort tio på 34 matcher i SHL. Blev också målskytt i veckans båda matcher.

Ville Leino, Växjö
Veckans kung. Ville Leino har potential att vara en av ligans största profiler, men har haft svårt att leva upp till sitt namn. Nu har det lossnat. På veckans två matcher stod den forne NHL-stjärnan för tre mål och två målgivande passningar.

Veckans
…hyllning David Petrasek är en av ligans bästa backar någonsin. I fredags hyllades han välförtjänt av HV-publiken och fick se tröja nummer 22 hissas upp i taket i Kinnarps Arena. En mer given tröjhissning är svår att hitta.

… vändning I Örebro har varit något av veckans lag i SHL. Man tog i torsdags sin första trepoängare sedan inledningen av december, och i lördags visade man prov på stor lagmoral när man vände mot Djurgården. 0-2 med drygt fyra minuter kvar blev 3-2 efter förlängning för tolfteplacerade Örebro.

… vändning II Med fem raka förluster i ryggen var det knappast någon som trodde att Brynäs skulle lyckas vända 0-2 till seger. Mot mästarna. Borta. Men det var precis vad som hände. När matchen var slut hade Brynäs vänt till 4-2, och Rolf Lassgård fick jubla på Scandinaviums läktare.

… trendbrott Det stannade vid elva segrar och den fjärde längsta segersviten i ligans historia. Nu har Växjö förlorat. Tabelltian Luleå blev för svår i lördagens match, och tog två superviktiga poäng i kampen om en plats i slutspelet.

… doldissuccé Brynäs skador gjorde att man bara kunde ställa upp med tre ordinarie kedjor mot Frölunda i torsdags, och en fjärdekedja bestående av spelare som normalt är utanför A-laget. Då imponerade en kille vid namn Samuel Asklöf. I lördags fick han chansen igen, var Brynäs kanske bästa forward, och noterade 1+1 mot Malmö. Skaplig hemmadebut ‘från start’ för 18-åringen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL