Här nitar Cam Ward Patric Hörnqvist.
Pittsburgh

VIDEO: Släpper in ett sjätte mål – då nitar han svensken

ANNONS

Pittsburgh har en helt okej offensiv just nu. På de senaste tre matcherna har man gjort 19 mål, vilket ger ett snitt på över sex mål per match. 8-7 mot Washington följdes upp av 4-1 mot Montréal, och i natt körde man över Carolina på bortaplan. Det blev 7-1 efter att man bland annat stått för fyra mål i den andra perioden.

13 Pittsburgh-spelare noterade poäng. Däribland Sidney Crosby och Jevgenij Malkin, förstås, men även Carl Hagelin. Svensken sköt sitt sjätte mål för säsongen när han gjorde 2-0, och därmed inledde Pittsburghs målfyrvekeri i den andra perioden.

Stackars Cam Ward hade det jobbigt i Carolinas kasse och när Jevgenij Malkin gjorde 6-0 rann det till sist över. Målvaktsveteranen irriterade sig över att Patric Hörnqvist stötte ihop med honom i samband med Malkins mål, och slog helt enkelt den liggande svensken i ansiktet. Ward fick två minuters utvisning för förseelsen.

Viktor Stålberg sköt Carolinas enda mål i förnedringen på hemmaplan.

Carolina – Pittsburgh 1-7 (0-1, 0-4, 1-2)
Carolina:  Viktor Stålberg (8)
Pittsburgh: Trevor Daley, Carl Hagelin (6), Chris Kunitz, Phil Kessel, Jevgenij Malkin, Conor Sheary x2

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL