EFTERKLÄNGTAT. Dylan Strome jublar rejält efter sitt 4–2-mål.
Nyheter

Kanadensiske kaptenen: ”Om de vann matchen hade de säkert inte klagat”

ANNONS

Det var mycket känslor under och efter nattens semifinal mellan Sverige och Kanada. Från svensk sida fanns det frustration över domarinsatsen och påstådd filmningar från motståndarna. Det fanns det inte från Kanadas sida.
– Om de vann matchen hade de säkert inte klagat, säger den kanadensiske kaptenen Dylan Strome.

MONTRÉAL (HOCKEYSVERIGE.SE)
Nattens semifinalförlust mot Kanada sved. Efteråt uttryckte flera svenska spelare sin stora besvikelse över hur domarna skött sin uppgift, men även kring hur enkelt de kanadensiska spelarna hade ramlat i vissa situationer.

Kanadensiske kaptenen Dylan Strome rycker på axlarna åt kritiken. Han tycker inte att varken domarna eller Kanadas påstått osportsliga uppträdande påverkade hur matchen artade sig.
– Så funkar det i hockey ibland. De föll enkelt några gånger också, så jag vet inte, säger Strome.
– Om de vann matchen hade de säkert inte klagat, men domarna tog ju ungefär samma antal utvisningar åt båda hållen så… Jag tycker inte att de filmade och jag tycker inte att vi filmade. Det är bara en del av hockey.

Han är mer inne på att Kanada lyckades ta över matchen efter de tidiga baklängesmålen och diktera villkoren på isen.
– Vi spelade bra i 60 minuter. I de tidigare matcherna har vi haft några svagare perioder där lagen har fått sätta press på oss. Men bortsett från powerplayen de hade tyckte jag att vi kontrollerade tempot i matchen, menar Strome.

”VAR BETYDLIGT MER NERÖVÖS INFÖR KVARTSFINALEN”

Strome var med om att åka ut ur JVM:s kvartsfinal mot Finland i Finland i fjol. Det gjorde att anspänningen var större inför mötet med Tjeckien i måndags än det var när man ställdes mot Sverige i natt.
– Utan tvekan. Jag var betydligt mer nervös inför kvartsfinalen. Vi förlorade den i fjol och ville ta oss förbi den.
– Sett till hur vi startade matchen mot Tjeckien och släppte in ett tidigt mål där var vi mer nervösa under matchen än innan. Vi släppte in första målet då och vi släppte in första målet mot Sverige nu, men vi tyckte ändå att vi spelade bra och det hjälpte oss att slappna av.

Dylan Strome, som inledde säsongen i NHL med Arizona Coyotes, fick även bryta sin personliga måltorka. Efter att ha skjutit två mål mot Ryssland i premiären hade han lämnat isen mållös i fyra raka matcher när han sköt det viktiga 4–2-målet mot Sverige. Hans glädje gick inte att ta miste på efteråt.
– Det syntes nog att jag var rätt lättad efter det där. Folk försökte bygga historier kring att jag inte hade gjort mål och grejer, men jag försöker vinna för det här laget och jag vill givetvis göra så många mål som möjligt och vara killen som laget förlitar sig på ska bidra med offensiv produktion. Så det var skönt att få bidra.

I natt, svensk tid, väntar en tuff final mot USA. Det är en match som Strome av naturliga skäl är upprymd över.
– Man har sett en hel del JVM-finaler genom åren. Det gick inte vägen förra gången vi mötte USA i en final här hemma (förlust i Saskatoon 2010), men vi ska försöka ändra på det, säger Strome.
– Det kommer nog att vara högljutt, utsålt och vilt så det är något vi ser fram emot.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL