IRRITERAD. Erik Karlsson gillade inte Marc-Edouard Vlasics ”högaffel”.
San José

World Cup-backen attackerade Erik Karlsson: ”Helt avsiktligt”

ANNONS

Erik Karlsson är Ottawa Senators okrönte konung och viktigaste spelare. När han i natt utsattes för en spearing från San José Sharks World Cup-back Marc-Edouard Vlasic var inte lagkamraterna sena att kliva fram och markera.
– Som jag ser det var det farligt gjort, helt avsiktligt, säger Karlsson om Vlasics agerande efter strafförlusten mot Sharks.

Det skulle bli en duell mellan de kanske två hetaste kandidaterna till Norris Trophy som årets bästa back i NHL. Men även om både Erik Karlsson och Brent Burns tog sig in i poängprotokollet för sina lag var det en annan back som hamnade i fokus efter San José Sharks 4–3-seger mot Ottawa Senators.

I slutet av den andra perioden hamnade Erik Karlsson i en närkamp med Marc-Edouard Vlasic i offensivt sarghörn. Vlasic delade ut en smäll mot Karlsson som fick Ottawas bås att protestera vilt när domarparet inte agerade mot Sharks World Cup-back. En som gjorde mer än bara protestera var Ottawas center Kyle Turris han hoppade rakt in på isen och sökte upp Vlasic för att ge igen.
– Som jag ser det var det farligt gjort, helt avsiktligt, säger Erik Karlsson till Ottawa Sun apropå Vlasics spearing, eller ”högaffel” som svensken kallade det.
– Jag måste credda ”Turry” för att han stod upp för mig och jag är glad att jag själv inte tappade mitt temperament och gjorde något dumdristigt.

Turris fick totalt 17 utvisningsminuter för att han attackerade Vlasic efter incidenten. Vlasic kom undan med fem för att ha slagits med motståndaren. Ottawa dödade dock av utvisningen och gick sent i tredje perioden fram till en 3–2-ledning innan ett sent mål från Chris Tierney ordnade en förlängning och sedermera en straffäggning där gästernas rookie Kevin Labanc blev matchvinnare.

Erik Karlsson hade en assist på Dion Phaneufs 3–2-mål och spelade 30.47 i matchen. Brent Burns hade mål och assist för San José och är nu ikapp Karlsson poängmässigt i backarnas poängliga. Båda har 28 poäng, Karlsson 7+21 och Burns 13+15.

Andreas Englund var inte ombytt för Senators.

Ottawa – San José 3–4 (1–1, 1–1, 1–1, 0–0, 0–1)
Ottawa: Bobby Ryan (4), Kyle Turris (12), Dion Phaneuf (4) (Erik Karlsson).
San José: Joe Pavelski (10), Brent Burns (13), Chris Tierney (3), Kevin Labanc (avg. straff).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM