Tim Kennedy ut och Joakim Hillding in.
SHL

En spelare ut och en spelare in i Luleå: ”Tagit ett familjebeslut”

ANNONS

Han fick lämna Växjö Lakers under gårdagen. Nu har centern Joakim Hillding hittat ny klubb och som det spekulerats i blir den klubben Luleå. Samtidigt meddelas det att amerikanen Tim Kennedy lämnar Norrbotten.

Joakim Hillding har under sin SHL-karriär producerat 121 poäng på 279 matcher för Växjö och Färjestad. I Växjö har han dock inte fått det att stämma under de två senaste säsongerna och igår gick 28-åringen och Smålandsklubben skilda vägar. Nu fortsätter karriären i Luleå.
— För mig står Luleå Hockey för en fartfylld och frejdig hockey fylld av kamp och fysiskt spel. Det känns därför spännande att flytta upp till Norrbotten för att ta nästa steg i min utveckling, berättar han i ett pressmeddelande.
Joakim Hilldings bästa säsong poängmässigt hittills kom i Färjestad 2013/2014 när han gjorde 18 mål och 23 assist på 55 matcher.

I samband med värvningen av Hillding meddelar Luleå också att amerikanen Tim Kennedy lämnar klubben. 30-åringen har inte alls fått det att stämma i Norrbotten och flyttar nu hem till USA.
— När vi nåddes av beskedet att Kennedy ville flytta hem så blev det plats över som behövde fyllas så snart som möjligt. Att vi har signat Joakim för resterande delen av säsongen känns väldigt bra utifrån att han redan har spelat nästan 300 SHL-matcher och att han har en god bild om vårat lag, berättar Luleås sportchef Lars ”Osten” Bergström i pressmeddelandet.

—  Det är olyckligt att saker och ting inte gått som planerat här i Luleå. Därför har vi tagit ett familjebeslut på att flytta hem till USA igen. Jag kan bara tacka Luleå Hockey för den här möjligheten att få spela i SHL och önskar laget all lycka till framöver och att man vinner SM-guld redan till våren, berättar Tim Kennedy om beslutet att lämna.

Den här artikeln handlar om: