Veckans Lag …
Veckans Lag

Veckans Lag #10

ANNONS

Ännu en händelserik SHL-vecka har passerat, med en hel del nya snackisar och fina prestationer. Hockeysverige.se tar som vanligt ut veckans lag, och listar veckans hetatse händelser.

Dan Bakala, Frölunda
Frölundas reservmålvakt Dan Bakala stod två matcher i veckan, fick 40 skott mot sig, och stoppade alla. Det faktum att han bara fick 40 skott emot sig på två matcher säger också en del om Frölundas försvar, och Luleås uddlösa offensiv. Vi kan dock konstatera att mästarna har det gott ställt på målvaktssidan den här säsongen också.

Magnus Nygren, Färjestad (3)
Två mål på tre matcher blev Magnus Nygrens facit under veckan. Färjestad gjorde, som lag, en klart godkänd vecka med fem inspelade poäng. Lagkaptenen Nygren är, tillsammans med Johan Ryno, den som drivit laget framåt. Tar han plats i Rikard Grönborgs landslagstrupp?

Andreas Borgman, HV71 (3)
Han gjorde visserligen ‘bara’ en assistpoäng på två matcher under veckan. Men rent spelmässigt är det knappast någon back som överträffat Andreas Borgman. HV71:s sensationsman har tagit klivet till SHL perfekt. Och på tal om landslag…Rikard Grönborg, titta hit!

Oskar Lindblom, Brynäs (2)
Brynäs gjorde bara fyra mål på veckans två matcher. Trots det fick Oskar Lindblom med sig tre poäng. Han spelade fram till båda målen i förlusten mot Skellefteå, däribland en lysande bakom-ryggen-passning, och sköt elegant 2-0 i lördagens seger mot Växjö. Är den bästa svenska poängplockaren i hela SHL.

Fredrik Händemark, Malmö
Hand upp, den som såg Fredrik Händemark som en offensiv producent av rang i SHL? Den här veckan har återigen varit produktiv för Malmösuccén, som bland annat bjöd på en stor show i 4-3-vinsten mot HV71. Händemark stod då för tre poäng.

Oscar Möller, Skellefteå (2)
SHL:s hetaste, och kanske bästa, spelare. De senaste fem matcherna har innebur sju gjorda mål för Möller, som under veckan gjort tre mål på två matcher och avgjort båda matcherna. Trots sina stora skadeproblem känns Möller som en klart rimlig vinnare av SHL:s skytteliga.

Veckans

 

 

 

…trendbrott I Förra säsongen skilde det 80 poäng och 121 mål lagen emellan. Den här säsongen dröjde det 24 omgångar innan Skellefteå till sist tog sig förbi Karlskrona i tabellen. Västerbottningarna är rejält på gång, och vi kan nog anta att de inte kommer släppa förbi sig uppstickarna från Blekinge den här säsongen.

… trendbrott II De var dömda att vara på jumboplats hela säsongen. Men nu är faktiskt Leksand på trettonde plats i SHL. Efter fyra segrar på de sex senaste matcherna har man tagit sig förbi ett iskallt Rögle.

… doft från förr Lördagens match mellan Färjestad och Djurgården var säsongens hetaste, hittills. Det var tjuvnyp och smällar hela tiden, och det kändes som att det var en match i starten av 00-talet. Rivaliteten mellan de båda storklubbarna blåstes till liv igen. Åtminstone för en dag.

… värvning I Bud Holloway är tillbaka i svensk ishockey igen. Därmed är Skellefteås fruktade kvartet med Oscar Möller, Joakim Lindström, Jimmie Ericsson och nyss nämnde Holloway återförenad. Skellefteå AIK rustar för ett nytt guld.

… värvning II Nicklas Grossmann är tillbaka i Sverige efter mängder med år i NHL. Det blev närmare 600 matcher i ligan, innan karriären nu fortsätter i Örebro. Nu ska det bli spännande att se om den storväxte backen kan anpassa sig till den svenska isen.

… blygaste Andreas Borgman blev rejält kärleksbombad av Niklas Wikegård i C More:s studio under HV71:s match mot Örebro. Den blyge Borgman hade svårt att dölja sin rodnad när han fick höra hyllningen. Det är bara att vänja dig, Andreas!

… adrenalin Johan Tornberg var rejält uppumpad i den andra periodpausen i Örebros möte med HV71. Örebrotränaren dundrade rejält och var mer eller mindre förbannad över sitt lags uppträdande.
– Vi måste börja tävla. Vi är alldeles för tama, alldeles för fattiga i egen zon. HV71 är ett skickligt lag, men vi kan inte bara stå där och titta på. Vi ska inte stanna till i hörnet. Det handlar om att tävla, sade han bland annat

… siffra Du får hålla nollan! Du får hålla nollan! Du får hålla nollan! Alla målvakter får hålla nollan! På de elva matcher som spelades i torsdags, fredags och i lördags hölls det inte mindre än sju nollor. Dan Bakala höll två, och fick sällskap av Viktor Andrén, Felix Sandström, Gustaf Lindvall, Marcus Högberg och Linus Söderström.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch