Elias Pettersson.
Västerviks IK

Timrås talanger bjöd på hockeygodis – låg bakom vinsten mot Björklöven

ANNONS

Elias Pettersson och Jonathan Dahlén är två spännande framtidsnamn. I matchen mot IF Björklöven visade båda vägen för sitt Timrå IK.

– Det var på tiden att vi gör lite mål. Vi vet att vi kan spela såhär bra när vi är på topp, sa Dahlén till C More efter 4-2-vinsten. 

Timrå IK:s hemmapublik fick resa sig tre gånger om och måljubla under den första perioden. Och det var lagets talanger Elias Pettersson och Jonatan Dahlén som visade vägen genom varsitt mål. Först plockade Pettersson upp en smörpassning från Mattias Nilsson, drog ett par finter och la in 1-0 bakom Adam Werner i Björklövens målbur.

Sedan fiskade Jonathan Dahlén upp en till långpassning och pangade in 2-0 i det bortre hörnet med hjälp av ett snärtigt handledsskott. Dahlén åkte senare på en tackling mot axeln och blev liggandes på isen, men reste sig snart.

– Det är lite otäckt. Den brukar hoppa ur och sedan tillbaka igen. Jag har haft det problemet innan. Men det är inget som tynger mig annars, sa han till C More och berättade sedan om sitt mål.

Men hemmalaget stannade inte där.

Emil Berglund gjorde sitt första mål för säsongen när han drog iväg ett hårt direktskott som fick nätmaskorna att dansa.

I mittperioden kunde Timrå kliva upp till fyra gjorda mål – men först skulle Björklöven få in en efterlängtad reducering när Niklas Pavel grötade framför mål och petade in 3-1 bakom målvakten Johan Mattsson i Timrå.

Men 4-1 kom som sagt och det var i spel fem mot tre som hemmalaget passade på att visa upp hur man på ett effektivt sätt gör mål i powerplay. Några snabba passningar – som slutade med att Elias Pettersson hittade fram till Jens Lööke som dundrade in pucken i mål – fick publiken att jubla över det skönlir som lagets talanger visade upp.

Efter en något mer avslagen tredjeperioden höll sig Björklöven framme genom Joakim Högberg som efter en vunnen tekning direkt tryckte dit 4-2-pucken.

Men närmare än så kom inte bortalaget.

***

I matchen mellan IK Pantern och IK Oskarshamn var det bortalaget som kunde vinna med 3-2 efter mål av Tobias Ekberg, Victor Svensson och Fredrik Styrman. Hemmalagets mål stod Axel Wemmenborn och Mattias Persson för. Själva segermålet, som gjordes av Styrman, gjordes efter en minuts spel i förlängningsperioden.

***

Vita Hästen besegrade BIK Karlskoga på övertid efter mål av Kruise Reddick. Noterbart var att Karlskoga endast fick iväg elva skott på mål under hela matchen.

***

Matchen mellan VIK Västerås och Tingsryds AIF gick även den till förlängning. Den slutade mållöst, vilket innebar att straffar fick skilja lagen åt. Till slut var det Tingsryd som stod som segrare med 3-2 efter att Johan Eriksson slagit den avgörande straffen.

***

Västerviks IK tog en viktig seger när laget gästades av Modo Hockey. 3-2 skrevs slutresultatet till efter mål av Victor Lindman, Jörgen Karterud och Victor Öhman. Modos mål gjordes av Patrik Karlkvist och Emil Molin.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 16 april
19:30 Frölunda - Skellefteå SHL
01:00 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings NHL
01:00 Boston Bruins - Ottawa Senators NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes NHL
01:30 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
onsdag 17 april
02:00 Winnipeg Jets - Seattle Kraken NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch