Sök
Oscar Alsenfelt.
SHL

En Oscar för starkaste comeback: ”Har gjort miljoner repetitioner”

I fjol blev det bara sju SHL-matcher. En höftskada stoppade Oscar Alsenfelt från att kunna prestera i sin återkomst till Malmö Redhawks. Nu är fjolårets elände bara ett minne blott då Alsenfelt är ligans hetaste målvakt.
– Det är inte förrän nu som jag tycker att fysiken är ikapp, säger Alsenfelt till hockeysverige.se.

Oscar Alsenfelt är tillbaka på allvar efter sin skada. Just nu ligger Malmömålvakten tvåa i SHL:s målvaktsliga efter Karlskronas Johannes Jönsson. För 29-åringen är det ett stort steg i rätt riktning. Förra säsongen var en smärre mardröm. Då blev det bara sju matcher och en lång rehabilitering efter en höftoperation.
– Formmässigt innan skadan och efter operationen så är jag först nu tillbaka rent fysiskt. Nu orkar jag spela 60 minuter och hålla ett bra fokus, vilket jag har fått kämpa med i inledningen av serien, säger Oscar Alsenfelt till hockeysverige.se.

Vad har varit nyckeln till att hitta tillbaka till den här fina formen?
– Jag har fått mycket hjälp från andra samtidigt som det så klart ligger ett hårt jobb bakom. Det har varit mycket rehab och har man varit borta så pass länge tappar man fysisk styrka, både hjärt-, lung- och muskelkapacitet.
– Sedan har jag fått vara väldigt noggrann på isen så jag hittat tillbaka till räddningarna, tekniken och ”flowet” där ute. Det har handlat om hård träning med fystränaren, framför allt då med Freddie (Sjögren), men även med andra, det medicinska teamet runt omkring laget, som har varit duktiga.

Har den fysiska statusen och att hitta tillbaka till tekniken gått hand i hand?
– Nej, jag tycker att tekniken kom tillbaka lite före. Det känns som att den sitter rätt så bra sedan innan eftersom jag har gjort miljoner repetitioner, så det satt rätt fort. Det gällde bara att omvandla det till självförtroende på något sätt.
– Det fysiska tog lite längre tid och jag tyckte att det var riktigt jobbigt på isen i början av säsongen. Det är inte förrän nu som jag tycker att fysiken är ikapp.

Oscar Alsenfelt tycks ibland göra ”omöjliga” räddningar. En anledning till detta kan, enligt honom själv, vara fokuseringen ute på isen.
– För att göra dom räddningarna krävs det ett fokus på pucken och att man är i nuet till 100 procent. Då hinner man följa med på något vis och gå på ren instinkt. Vissa räddningar kan du inte göra på ren rutin och ibland händer det saker du inte kan träna på. Då gäller det att vara där i nuet om man ska göra sådana räddningar som jag faktiskt tycker många målvakter gör.

Står annars målvakter generellt för mycket på knäna och försöker skära av vinklar istället för att ha mer fokus på att fokusera på att ta puckarna?
– Det där är nog lite från målvakt till målvakt. Vissa kanske ska sitta på knäna till 80 procent medan jag nästan inte vill sitta knäna över huvud taget. Alla måste hitta sin grej, känna sig trygg vid stolparna och kunna ta dom puckarna som krävs om man ska vinna matcher. Då får varje målvakt hitta sin lösning på det.
– Jag förstår din fråga för jag kan tycka att vissa är lite bekväma, sätter sig ner och är nöjda där för det känns bra. Men ibland måste man upp på fötterna för att röra sig i alla vinklar snabbare. Då tänker jag mer på unga målvakter som kommer fram nu.

Upplever du att målvakterna som kommer fram i dag är lite för skolade i samma skola?
– Ja, det gör jag. När jag var yngre och kom upp var det en större skillnad på målvakterna. Någon körde lite old school, som det kallades. Vissa körde den här nya Henrik Lundqvist-stilen medan vissa hade mer den finska stilen i sitt spel.
– Det fanns en mer bredd på det. Nu är det väldigt likt hos dom flesta målvakterna hur man ska agera. Det är kanske för att målvakter är generellt bättre och mer noggranna nu. Då blir det att alla går mot samma riktning för den är vinstgivande.
– Det kan bli lätt att man följer det som alla andra gör för det tycks funka, men det kanske finna andra lösningar som varje målvakt får hitta på själv och som fungerar ännu bättre fast man inte tror det innan. Man måste våga chansa, träna och tänka kreativt.

Säsongen 2014/15 var senast som Oscar Alsenfelt spelade i Tre Kronor. Efter höstens storspel i Malmö höjs röster om att man vill se 29-åringen tillbaka i Tre Kronor. Samtidigt är han medveten om att det krävs en hel del av hans prestation om han ska få chansen där igen.
– Det krävs att jag håller ett oerhört fokus på vad jag vill göra varje dag och är väldigt noggrann och inte nöjd eller bekväm utan att jag hela tiden vill utvecklas.
– Kapaciteten finns där, men det gäller att göra det under en längre tid och hela tiden, som sagt var, försöka utvecklas.

Finns just spel i Tre Kronor någonstans i bakhuvudet?
– När man väl har fått smaka på det så kommer det nog alltid finnas där. I alla fall så länge jag är på den här nivån. Det var kul att vara med och man blev stolt av att spela i landslaget. Klart att det finns lite där. Jag skulle ljuga om jag sa något annat, men jag är inte den som går runt och tänker på det och har heller aldrig gjort så.
– Jag tycker att det är svårt nog att prestera den här nivån så jag har fullt fokus på det. Men jag får en del frågor kring landslaget och då är det självklart att jag börjar tänka lite på det. 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten