Robert Burakovsky i Malmös tröja 2001.
Nyheter

”Burra” mäktiga comeback – gjorde nio poäng: ”Kul att komma in och göra mål och assist”

ANNONS

Robert Burakovsky utlovade ”några poäng” inför comebacken för Limhamn i division 3. Han bjöd på mer än så. I söndagens möte med Malmö IK stod den snart 50-årige legendaren för nio (!) poäng.
– Det var kul att komma in och göra mål och assist, det är nog det roligaste som finns att vinna hockeymatcher, säger han till 24malmo.se.

Det var i går Robert Burakovsky tillkännagav sin temporära comeback. På grund av spelarbrist i division 3-laget Limhamn, där han till vardags är tränare, skulle både han och sportchefen Patrik Lindfors kliva in och spela i söndagens match mot Malmö IK.

Då sa ”Burra” att han ”garanterat kommer att göra ett par poäng”. Sagt och gjort. I söndagens match svarade han för inte mindre än nio poäng (3+6) när det blev seger med förkrossande 21–2.
– Det var kul att komma in och göra mål och assist, det är nog det roligaste som finns att vinna hockeymatcher, säger han till 24malmo.se och konstaterar att han fortfarande har tillräckligt med skills för att klara sig bra på den lägsta nivån.
– Jag har ju inte det rycket som man hade en gång i tiden, men skottmässigt och målmässigt funkar det.

Några fler matcher är emellertid inte planerade för Burakovsky, som fyller 50 år senare i månaden. Han vill fortsätta att fokusera på tränarrollen.
– Nästa vecka är jag tillbaka på bänken ingen, säger legendaren som gjorde 391 poäng på 430 SHL-matcher under en karriär som även innefattade spel i Nordamerika, Österrike, Finland, Tyskland, Schweiz, Danmark och Italien.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL