Nazem Kadris tackling på Daniel Sedin utlöste kaos.
Vancouver

VIDEO: Här tacklas Sedin brutalt – sedan utbryter kaos

ANNONS

Nazem Kadri svarade för en av säsongens fulaste tacklingar när han sänkte Daniel Sedin från sidan – och smällen renderade i totalt kaos. Målvakterna slogs och fick matchstraff, handskarna kastades till höger och vänster – och när krutröken lagt sig hade 171 utvisningsminuter delats ut.
– Matchen spårade ur, men det är skönt att se att vi håller ihop, säger Daniel Sedin.

Det var i samband med att Daniel Sedin prickade in reduceringen till 5-3 i tredje perioden av bortamötet mot Toronto som helvetet bröt ut. I samma sekund som han avlossade det målgivande skottet tacklades han tufft från blindside av Maple Leafs forward Nazem Kadri. Daniel blev liggande på isen och fick föras till omklädningsrummet för en stund, medan Jannik Hansen kom till Sedins undsättning och kastade handskarna mot Kadri.

Kanadensaren utvisades för charging och fick tillsammans med Hansen lämna matchen efter slagsmålet, men det var också bara början på vad som komma skulle. Resterande del av den tredje perioden var en enda lång uppvisning i kastade handskar och heta känslor där till slut 157 utvisningsminuter delades ut. Det gick till och med så långt att båda målvakterna, Ryan Miller och Frederik Andersen, deltog i slagsmålen och fick matchstraff, vilket gjorde att Jacob Markström och Jhonas Enroth fick hoppa in i respektive kasse under slutminuterna.

Den som rörde upp känslorna mest i matchens slutskede var Toronto-tuffingen, Matt Martin. Vancouver-backen Erik Gudbranson var till och med så upprörd över att forwarden gett sig på Canucks-rookien Troy Stecher att han i omklädningsrummet förklarade för media att ”Martin ska dö”.

När matchen väl summerades hade 171 utvisningsminuter delats ut och Toronto stod som segrare med 6-3. Daniel Sedin återvände lyckligtvis i spel efter smällen och var okej efteråt.
– Det är härligt att se oss hålla ihop. Matchen spårade ur, men vi höll ihop. Vi kommer att ta oss igenom det här, säger han till Sportsnet, efter Vancouvers åttonde raka match utan seger.

Efter att Canucks nollats i fyra av sina senaste fem matcher lyckades de åtminstone få fart på målskyttet igen mot Maple Leafs. Trots tre fullträffar, där Henrik och Daniel Sedin svarade för ett var, så var det nog svårt att hitta glädjeämnen efter ännu ett nederlag. I hemmalaget noterades William Nylander för en passningspoäng och tog i och med den tillbaka ledningen i poängligan för rookies.

Toronto – Vancouver 6-3 (2-1, 1-1, 3-1)
Toronto: Tyler Bozak 2 (5), Nazem Kadri (6), Mitch Marner (4), Nikita Sosjnikov (1), Jake Gardiner (2) (William Nylander).
Vancouver: Derek Dorsett (1), Henrik Sedin (4), Daniel Sedin (3).

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL