Robin Lehner.
Ottawa

Tillbaka i Ottawa – då stal Lehner showen: ”Han var otrolig”

Tillbaka i staden som han kallade sitt hem i fem år – då stal Robin Lehner showen. Det som var tänkt att bli en ny hyllningsföreställning till en comebackande Craig Anderson blev en lång uppvisning i briljant målvaktsspel från hans forna svenske kollega.
– Han var helt otrolig, säger Sabres-forwarden Kyle Okposo om Lehner.

Efter en match frånvaro var Craig Anderson på nytt tillbaka mellan Ottawas stolpar när Buffalo gästade Canadian Tire Centre i natt. Amerikanen, vars personliga tragedi med frun Nicholle som kämpar mot cancer som berört alla, var tänkt att spela huvudrollen – men då beslutade sig för hans före detta kollega för att stjäla showen.

Robin Lehner, som varit i fantastisk form den här säsongen, gjorde en av sina bästa matcher i karriären mot sina forna lagkamrater. Tillbaka i staden som var hans hem under fem år var svensken högmotiverad och radade upp vassa parader.
– Oavsett vilka vi mötte i dag så var vi i behov av en seger. Vi ville inte förlora två i rad och kan lära oss en hel del från den här matchen, säger Lehner till nhl.com.
– Sättet som vi kom tillbaka i tredje efter att ha släppt in första målet och vårt starka boxplay är något vi kan ta med oss.

Ja, Mike Hoffman prickade visserligen in matchens första mål, framspelad av Erik Karlsson, i den andra perioden, men efter det stängde Lehner igen butiken. Med 32 räddningar, där den svettigaste var en klubbräddning mot Jean-Gabriel Pageau i slutet av den första perioden, såg svensken till att Buffalo kunde vända och vinna med 2-1.
– Varje gång du spelar mot dina gamla lagkamrater vill du visa att de gjorde ett misstag som släppte dig. Du har lite extra motivation, säger Sabres-forwarden Kyle Okposo.
– Jag är säker på att Robin hade det i kväll och han spelade helt otroligt.

Lehner har nu lett Buffalo till seger i tre av sina fyra senaste matcher och har under den perioden en fantastisk räddningsprocent på 96,1. Totalt har han stoppat 92,9% av skotten under de åtta matcher han spelat den här säsongen och med det hör han till toppskiktet bland ligans målvakter.

Johan Larsson assisterade Okposo till Buffalos första mål i matchen och har därmed noterats för poäng i fyra av sina fem senaste matcher. Sett över hela säsongen har gotlänningen så här långt svarat för sex poäng (2+4) på elva matcher.

Ottawa – Buffalo 1-2 (0-0, 1-0, 0-2)
Ottawa: Mike Hoffman (3) (Erik Karlsson).
Buffalo: Kyle Okposo (5) (Johan Larsson), Sam Reinhart (2).

15:15 Skellefteå - Rögle SHL
23:00 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL