Veckans Lag …
Veckans Lag

Veckans lag #6

ANNONS

Sista SHL-veckan innan landslagsuppehållet blev händelserik. På ett positivt sätt för Växjö och Karlskrona som avslutade med tre raka vinster innan spelstoppet. Inte helt oväntat har de båda lagen en del spelare med när hockeysverige.se summerar de senaste sju dagarna genom att ta ut Veckans lag.

Johannes Jönsson, Karlskrona
Startade i två av KHK:s tre segermatcher och gjorde ett fortsatt stabilt intryck genom att stoppa 63 av 65 skott i mötena med Luleå och Malmö. Har nu en sex matcher lång segersvit och en räddningsprocent som ligger en bra bit över 96 procent. Frågan är Kalmarsonen håller på att förpassa fjolårets kvalhjälte Johan Holmqvist till en permanent båsöppnarroll?

Andreas Borgman, HV71
Han sköt ett mål på tre matcher, men det är Borgmans robusta allroundspel som har gjort honom till en så värdefull back för HV71 under hösten. 21-åringen gjorde en mycket stark säsong för Västerås i fjol och har snabbt anpassat sig till nästa nivå. Borgman är en spelare som ser ut att gå en synnerligen spännande framtid till mötes.

Mattias Karlsson, Karlskrona (2)
Karlskronas defensiv fortsätter att vara vattentät och Mattias Karlsson är en stor anledning till det. 31-åringen, som av någon outgrundlig anledning inte får chansen i Karjala Tournament, hade en assist under serieledarnas tre vinstmatcher och snittade närmare 25 minuters speltid per match. Karlsson bidrar med lugn, rutin och pondus på blålinjen.

Tuomas Kiiskinen, Växjö
Det har funnits stunder under hösten när man har saknat glöden och engagemanget hos vissa av Växjös stjärnor, men inte under den gångna veckan. Det fanns en drös spelare som var aktuella för det här laget och den som lyste allra mest gjorde precis just det. Tuomas Kiiskinen, som sköt laget till SM-guld 2015, satte de matchvinnande målen i samtliga tre segermatcher mot Djurgården, Malmö och Örebro. Hade totalt fem poäng (3+2) under veckan.

Oskar Lindblom, Brynäs
Brynäs har varit ett av SHL:s målgladaste lag under hösten. Oskar Lindblom är en av alla de som har visat framfötterna i offensiven för Gävlelaget. I en het kedja med Kevin Clark och Jesper Jensen noterades den tidigare JVM-stjärnan för fem assist på tre matcher när Brynäs tog två segrar på tre matcher. Går på höstlov som tvåa i SHL:s poängliga efter Örebros Libor Hudacek.

Marcus Paulsson, Karlskrona
Den tilltänkte målkungen har haft en jobbig höst med skadebekymmer, men sedan han klev in i KHK:s laguppställning i veckan har Marcus Paulsson haft en omedelbar inverkan på lagets spel. Han sköt säsongens första mål mot Frölunda och följde upp det med att iklä sig hjälterollen mot sin forna klubb Malmö med två mål på lördagen. KHK har klarat sig utmärkt utan Paulsson i laget under stora delar av hösten. De kommer att bli ännu mer svårslagna om 32-åringen ger dem ytterligare en offensiv dimension i spelet.

Veckans…bebisar Ja, låt oss börja med elefanten i rummet. Visst kunde man fnissa lite åt presskonferensen där Roger Rönnberg och Bert Robertsson kastade paj på varandra. Men mest var det bara pinsamt – från båda hålla. Ibland känns SHL som en väldigt liten sandlåda.

…hjärnsläpp Bakom det nämnda bråket ovan stod Jimmie Ericssons märkliga beteende gentemot Joel Lundqvist. Skellefteås kapten brukar normalt sett vara bra på att dela ut subtila tjuvsmällar, men på lördagen tappade han konceptet och gick över gränsen. Det värsta med det var tajmingen. Skellefteå hade gått från 0–3 till 2–3 när han tog matchstraffet och det förstörde effektivt lagets chanser att ta sig ikapp. Okaraktäristiskt av en spelare som brukar ta betydligt smartare beslut.

…höstmörker Djurgården och Leksand har inte haft många ljusglimtar under hösten, så heller inte under den sista veckan innan uppehållet. Djurgårdens förlustrad är uppe i åtta matcher efter lagets krasch mot Rögle på Hovet i torsdags, en match som man faktiskt dominerade under stundom – och ändå förlorade med 0–4. Leksand gjorde två bra matcher i dubbelmötet med Färjestad i helgen, men lämnade ändå isen med noll poäng. Det är fortfarande tidigt, men läget är redan förbaskat prekärt.

…ras Färjestad avslutade visserligen veckan med två raka segrar mot Leksand, men det man höjde mest på ögonbrynen åt var lagets sammanbrott i hemmamötet med Brynäs. Efter sex raka segrar hade man 1–0 inför den sista perioden. Då släppte FBK in fem raka mål och lämnade hemmafansen minst sagt förvånade och besvikna. Färjestads höst har ändå varit en framgång och laget parkerar på tredje plats efter 14 omgångar.

…dumstrut Tog undertecknad på sig efter Brynäs-kanadensaren Daniel Pailles poängsuccé. Den sitter fortfarande obekvämt, men har gett många skadeglada brynäsare ett gott skratt. Det får man bjuda på…

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 16 april
19:30 Frölunda - Skellefteå SHL
01:00 Montreal Canadiens - Detroit Red Wings NHL
01:00 Boston Bruins - Ottawa Senators NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Carolina Hurricanes NHL
01:30 Florida Panthers - Toronto Maple Leafs NHL
onsdag 17 april
02:00 Winnipeg Jets - Seattle Kraken NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Vancouver Canucks - Calgary Flames NHL
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan