MER ATT HÄMTA. Kristofer Ottosson tror att Djurgården har mer att hämta i spelare som Jeff Tambellini, Matt Anderson och Calle Ridderwall.
SHL

Djurgårdslegendaren om den tröga starten: ”Klart att den offensiva kompetensen ifrågasätts”

Bara två vinster och sju poäng på åtta matcher. Djurgården har inte rosat marknaden under säsongsinledningen och det är framför allt effektiviteten som har lyst med sin frånvaro. Radiosportens expert, den tidigare djurgårdsstjärnan Kristofer Ottosson, undrar hur det är ställt med lagets offensiva kompetens.
– Spelarna som är tänkta att göra poäng och leda laget, har inte riktigt gjort det i den utsträckning som kan önskas, säger Ottosson till hockeysverige.se.

Djurgårdens inledning av SHL-säsongen har inte varit vad laget eller expertisen trott på. Bara sju inspelade poäng och en tolfteplats så här långt är ett facit som fått många fans att misströsta.

Vad är det som inte kuggat i? Har Djurgården inte kompetensen i laget som behövs för att ligga högre upp? Är nye tränaren Robert Ohlsson för grön för att vara head coach? Det finns många frågor att vrida och vända på. Hockeysverige.se bad Radiosportens expert, tillika före detta Djurgårdsspelaren, Kristofer Ottosson ge sin syn på lagets inledning av serien.
– Inledningen är dålig givetvis. I där finns det många olika aspekter. Dom som levererade på försäsongen, spelarna som är tänkta att göra poäng och leda laget, har inte riktigt gjort det i den utsträckning som kan önskas. Det bidrar givetvis till att spelarna där bakom inte får samma lugn och kan smyga med.
– Sedan har powerplay varit katastrofalt. Nu har jag inte siffrorna på hur det ser ut i dagsläget, men det var nere på sex, sju procent ett tag. Då kan du inte hoppas att det ska trilla in ett, två eller tre mål i den spelformen.

När du säger spelarna som ska leda laget och som inte gjort det fullt ut ännu, vilka tänker du på då?
– Jag tänker på framför allt (Jeff) Tambellini men även Matt Anderson. Nu gjorde han mål nyligen, men det behövs mer kontinuitet.
– Sedan tycker jag att Djurgården ska kunna mönstra två riktigt starka kedjor. Spelare som Markus Ljungh, Patrik Lundh, Calle Ridderwall bör kunna ha en kontinuitet i sin produktion som gör att laget känner en viss trygghet. Där har det haltat lite grann. 
– Nu har det inledningsvis varit dom lite yngre spelarna med (Lukas) Vejdemo och bröderna (Marcus och Jonathan) Davidsson som stått för mycket av offensiven.

Det har ”bara” blivit 13 mål för Djurgården på åtta matcher. Tror du att det handlar om att det låser sig för killarna eller finns inte den offensiva kompetensen i laget?
 Klart att offensiva kompetensen ifrågasätts. Jag trodde i alla fall att den fanns innan och det tror jag att Djurgården trodde också. Visst, man har tappat lite spets i framför allt (Marcus) Sörensen och (Patrick) Thoresen.
– Jag tycker ändå den här kompetensen bör finnas i laget. Nu har Djurgården haft lite skador, men det har samtidigt dom flesta lagen. Det har gjort att bredden blivit lite mindre och färre som kunde kliva fram när det hackade. I alla fall tycker jag att det finns en kompetens för att ha ett hyggligt powerplay och flera som producerar framåt.


Foto: Ronnie Rönnkvist

Nu har Djurgården fått tillbaka den offensiva backen Linus Hultström efter det korta äventyret i Nordamerika, vad tror du det kommer att betyda?
– Det betyder ganska mycket. Jag tror att det blir en injektion och kommer ge en tro på laget inom laget. Om vi ser till powerplay så kommer han bli väldigt nyttig där.
– Sedan är det också en sida med hur mycket självförtroende har Linus Hultström själv? Kan han göra en lika bra säsong som i fjol, vilket Djurgården behöver? I alla fall tror jag att han kommer ge en ”självförtroendeboost” för laget.

Hur ser du på det jobb nya coachen Robert Ohlsson gjort med det här laget för att redan nu få ut maximalt av varje spelare?
– Han har en tuff uppgift. Dom håller på att sätta en ny spelidé samtidigt som han inte har så mycket erfarenhet från att vara huvudcoach och ha det yttersta ansvaret även har folk runt sig.
– Det är, som sagt var, en tuff uppgift. Framför allt när det börjar så här och man får vända på varenda sten för att hitta lösningar. Det är nog inte den arbetsmiljön som han hade önskat sig. Han hade nog velat jobba mer i lugn och ro.

Lyser det igenom att det är hans första säsongen som huvudcoach i SHL?
– Nej, det kan jag inte säga. Det är ett lagarbete och han folk vid sidan av. Det lyser inte igenom. Däremot är det lättare att hålla sig lugn om du har mer erfarenhet, men jag tycker att han utåt visar ett lugn i alla fall.

Du nämnde bröderna Davidsson och Lukas Vejdemo, vilka mer i Djurgården har imponerat på dig så här långt?
– Inledningsvis tycker jag att Emil Johansson spelade väldigt bra på backsidan som den blivande storback han är. Sedan har han mattats lite grann. Det är nog inte fler än så för i så fall hade det gått bättre för laget.

Vad vill du se från Djurgårdens sida i mötet med Färjestad i kväll?
– Jag tänkte säga skridskoåkning och kämpatag, men det har jag stundtals sett. Ska det bli framgång så vill jag se spelarna väga av lägena bättre. Det får inte bli för mycket tuta och köra som det lätt blir i dom här lägena när alla vill visa upp att dom kämpar och kör med mycket energi. Det måste vara att hitta en bra balans i när det är dags att dra sig tillbaka för att vara lite cool och vänta ut motståndaren. Det är många lag som vinner matcher på det sättet också.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 augusti
18:00 Finland - Tyskland JVM
19:00 Tingsryd - Karlskrona Träningsmatch
19:00 Linköping - Örebro Träningsmatch
19:00 Skellefteå - Modo Träningsmatch
21:30 Sverige - Lettland JVM
01:00 Kanada - Schweiz JVM
torsdag 18 augusti
04:30 USA - Tjeckien JVM
18:00 Rögle - IFK Helsingfors Träningsmatch
18:00 Oskarshamn - Växjö Träningsmatch
19:00 Visby/Roma - Frölunda Träningsmatch
19:00 VIK Västerås - Vita Hästen Träningsmatch
19:00 BIK Karlskoga - AIK Träningsmatch
19:00 Färjestad - Leksand Träningsmatch
19:00 Malmö - HV 71 Träningsmatch
fredag 19 augusti
18:00 Tingsryd - Kristianstad Träningsmatch
19:00 Björklöven - Skellefteå Träningsmatch
19:00 Södertälje - Almtuna Träningsmatch
19:00 Visby/Roma - Djurgården Träningsmatch
lördag 20 augusti
15:00 Frölunda - Djurgården Träningsmatch
16:00 Kristianstad - IFK Helsingfors Träningsmatch
tisdag 23 augusti
18:00 HV 71 - Rögle Träningsmatch
18:00 Växjö - Linköping Träningsmatch
19:00 Leksand - Brynäs Träningsmatch
19:00 Luleå - Skellefteå Träningsmatch
onsdag 24 augusti
19:00 Brynäs - Leksand Träningsmatch
torsdag 25 augusti
18:00 Frölunda - Linköping Träningsmatch
18:00 Malmö - Färjestad Träningsmatch
19:00 HV 71 - Oskarshamn Träningsmatch

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten