<>during the first period at TD Garden on April 7, 2016 in Boston, Massachusetts. …
Nyheter

World Cup-hjältens brutala urladdning: ”Fick självförtroende från det”

ANNONS

Om någon hade trott att World cup-succén Brad Marchand tappat sin storform efter det avgörande målet mot Team europa kan den personen tänka om. Marchand stod i natt för en minst sagt storslagen säsongsdebut.

Eller vad sägs om fem poäng från början av den andra perioden, till andra halvan av den tredje? Boston vände då underläge 0-2 till 5-3, och Marchand hade ett finger med i spelet vid samtliga fullträffar. Två av dem sköt han själv, de övriga tre spelade han fram till. Coachen Claude Julien menar att World Cup-succén var en bidragande orsak till nattens utdelning.
– Han spelade mot de bästa spelarna i världen och gjorde det bra. Det råder ingen tvekan om att han fick självförtroende från det, säger coachen Claude Julie enligt nhl.com.

I World Cup fick Marchand spela bredvid Sidney Crosby. I natt hyllade han sin nye radarpartner, David Backes, som också blev tvåmålsskytt.
– Han är grym. Han är en fenomenal spelare. Jag har spelat mot honom några gånger, men aldrig insett hur bra han är med pucken och hur smart han är. Jag har aldrig gillat att spela mot honom.

Boston vann med 6-3, sedan man avslutat matchen med fem raka mål. David Pastrnak var, utöver Marchand, den store mannen i matchen. Den tidigare Södertäljespelaren fick inleda säsongen med 2+2.

I Columbus sköt Alexander Wennberg ett av målen. Han hade även en assist på Cam Atkinsons fullträff. Seth Jones avslutade Blue Jackets målskytte i förlusten.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM