Veckans Lag …
Veckans Lag

Veckans Lag #3

ANNONS

Tre veckor in på SHL-säsongen hittar vi Malmö i topp, följt av Karlskrona. Frågan är om det märks när hockeysverige.se tar ut de hetaste spelarna och listar de största snackisarna?

David Rautio, Brynäs
Precis som de flesta andra stod han bara en match den här veckan – och vilken match han gjorde. Med 42 räddningar såg han till att ge Brynäs en vinst i mardrömsarenan Skellefteå Kraft Arena. Det var Rautios första vinst i Brynäströjan.

Mattias Karlsson, Karlskrona
Det blev bara en assistpoäng på veckans två matcher, men oj vad Mattias Karlsson betyder mycket för Karlskrona. Det känns som att ”Kolan” är tillbaka på den nivå som gjorde honom till landslagsback en gång i tiden.

Jonas Holös, Färjestad
Holös såg till att bryta Färjestads förlustsvit med sitt jätteskott i förlängningen mot Frölunda. Fullträffen var faktiskt norrmannens allra första poäng den här säsongen. En poäng som gav Färjestad två, och ett nytt hopp om att ta sig ut den tunga svackan.

Simon Önerud, HV71
Simon Önerud fortsätter ta steg för varje säsong som går. Den här säsongen har han klivit fram som en potentiell poängkung. På de två matcherna han spelade den gångna veckan gjorde han tre mål – och spelade fram till lika många. Var det någon som sa formstark?

Alexander Bergström, Karlskrona
Succélaget Karlskrona är uppe i fem raka matcher. På dessa har Alexander Bergström noterat 3+5. Den gångna veckan blev det 2+2 på två matcher för KHK-stjärnan, som haft en briljant start på säsongen.

Johan Sundström, Frölunda
Frågan är om det finns en bättre spelare i SHL än Johan Sundström? Han har sannerligen startat den här säsongen på samma sätt som han avslutade den förra. Mot Växjö i torsdags blev det 1+1, igår mot Färjestad sköt han Frölundas enda mål och var fullständigt dominant även i det övriga spelet.

Veckans

 

 

 

…mardröm/urladdning Man lider med Cristopher Nilstorp i Malmös kasse. Han släppte in tre av fyra skott i matchen mot Örebro – och blev utbytt med en räddningsprocent på 25. Å andra sidan kan man också se det som en ofattbar urladdning av det tidigare problemlaget Örebro.

…svit som håller i sig Alltså, var händer med Karlskrona HK? Förra säsongen vann de fem matcher under ordinarie tid. På hela säsongen alltså. De senaste två veckorna har Karlskrona vunnit fem matcher under ordinarie tid – i rad! Tidernas mest sensationella säsongsstart av ett SHL-lag är ett faktum.

…svit som bröts I Malmös segersvit höll i sig i sju matcher. I lördags föll man till sist i den galna matchen mot Örebro, med 5-4. Redan i fredags bröts en annan svit, då man tappade poäng mot samma motstånd.

...svit som bröts II I november 2013 besegrade Brynäs Skellefteå. Sedan dess hade de mötts 15 gånger, och vid samtliga tillfällen hade Skellefteå avgått med segern. Men i lördags bröts den till slut, när Brynäs vann med 2-1 och en gång för alla fick ett slut på sviten.

…svit som bröts III Han hade gjort mål i alla träningsmatcher och i alla SHL-matcher. I lördags tog Martin Thörnbergs makalösa svit till sist slut. Målsprutan kompenserade dock det hela genom att spela fram till två mål i stället. Det får duga som substitut.

… skada Ah, Jimmie Ericsson är skadad. Det är såklart den du tänker på. Nähä? Pär Arlbrant då? Nej, inte den heller. Veckans skada är såklart den ”Bulan” åkte på i segern mot Skellefteå. Brynästränaren föll ned från bänken när han skulle skälla på domaren – och tvingades åka till akuten. Han fick alltså inte vara med när Brynäs bröt sin förlustsvit.

… snabbverkande Kenta Johansson avgick i veckan, och under Johan Tornbergs/Lars Ivarssons styre har Örebro plötsligt börjat få ordning på saker och ting. På två matcher mot serieledarna tog man fyra poäng, och klättrade från trettonde till elfte plats i tabellen.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch