Sök
Auston Matthews har hela Torontos blickar på sig.
Toronto

Toronto: Stadens frälsare har anlänt

Förra säsongen var hopplös resultatmässigt för Toronto, men det fanns ändå många anledningar att få hopp inför framtiden. Med Auston Matthews rakt in i laget, tillsammans med unga talanger som Mitch Marner och William Nylander som förmodligen var NHL-redo redan förra säsongen kan man undra hur bra det här laget kan bli – redan i år?

IN OCH UT 

Nyförvärv: Nikita Zajtsev, b, CSKA Moskva, Frederik Andersen, mv, Anaheim, Kerby Rychel, fw, Columbus, Matt Martin, fw, New York Islanders, Roman Polák, b, San José, Auston Matthews, fw, ZSC, Jhonas Enroth, mv, Los Angeles.
Förluster: Scott Harrington, b, Columbus, Stuart Percy, b, Pittsburgh, Alex Stalock, mv, Minnesota, Michael Grabner, fw, New York Rangers, P-A Parenteau, fw, New York Islanders, T.J. Brennan, fw, Philadelphia, Jonathan Bernier, mv, Anaheim, Ben Smith, fw, Colorado.

S9

S1FREDERIK ANDERSEN
Toronto hoppas att trejden för den danske jätten har gett dem en förstemålvakt att lita på under många år framöver, och nog får man medge att det ser bra ut på papper. Men fler än en målvakt har dukat under av pressen som alltid finns på burväktaren som har på sig en blå tröja med ett lönnlöv på magen. Klarar dansken av att hantera den kommer han vara en nyttig pjäs för laget under lång tid framöver.

S2MORGAN RIELLY
Är på god väg att växa ut till den försteback som alla lag desperat är ute efter. 22-åringen är en back av det moderna snittet som är skicklig med pucken och besitter ett fantastiskt skott. Gjorde 36 poäng på 82 matcher förra säsongen, vilket är imponerande med tanke på vilken minst sagt bedrövlig forwardsuppsättning han spelade bakom.

S3JAMES VAN RIEMSDYK
Missade halva fjolårssäsongen med en fotfraktur, men när James van Riemsdyk har varit hel har han varit en stabil poängplockare för Toronto. Att han blir den superstjärna som många trodde när han valdes som andra man i draften är nog bara att glömma vid det här laget, men vid 27 års ålder har amerikanen fortfarande många goda hockeyår framför sig.

S4WILLIAM NYLANDER
Han lär inte förväntas vara en av ledarna redan under sin första hela säsong – men om det här Torontolaget ska bära framåt i den takt som supportrarna hoppas på är William Nylander en av de absoluta nyckelspelarna. Dominerade i AHL förra säsongen, och när han fick chansen att kliva upp med de stora grabbarna visade han att han inte gjorde bort sig, med 13 poäng på 22 matcher. Nu är det dags att ta klivet in i NHL på riktigt.

S6
Lagets poängkung: 
AUSTON MATTHEWS
Det är hans första säsong i NHL, men att döma av vad Auston Matthews visade upp under World Cup kommer det inte på något sätt att vara en övermäktig uppgift. Supertalangen bär staden Torontos hopp på sina axlar, men tryck brukar sällan vara ett problem för så exceptionella talanger. Att Matthews avslutar sin första säsong någonstans mellan 50 och 60 poäng – eller till och med lite mer om studsarna går mer – är en rimlig gissning, och det är en siffra som med stor sannolikhet kan ge segern i den interna poängligan.

S5MITCH MARNER
Han var nästan löjligt dominant i OHL förra säsongen när han gjorde 116 poäng på 57 matcher. I slutspelet var han sedan ännu bättre med 44 poäng på 18 matcher, för att sedan ytterligare toppa det med 14 poäng på fyra Memorial Cup-matcher. Nu ska den småväxte forwarden ta steget in i NHL, och med tanke på hur ligan ser ut i dag är det svårt att se att det ska bli annat än succé. En spelare att verkligen hålla ögonen på.


HOCKEYSVERIGES PROGNOS 

Torontos fjolårssäsong var miserabel på alla sätt och vis, men det fanns ingredienser i klubben som hade kunnat göra säsongen bättre – problemen var bara att man inte ville vara bra, och faktiskt att man hade en del otur. William Nylander och Mitch Marner var förmodligen båda redo för NHL förra säsongen, och flera andra unga spelare som hade platsat i laget hölls nere i AHL. Samtidigt råkade man ut för skador på flera viktiga spelare, och målvaktsspelet tillhörde ligans allra sämsta. Laget lyckades med målet förra säsongen, att komma sist och vinna chansen att drafta Auston Matthews. Så ingen ska nog vara förvånad om Toronto Maple Leafs är det laget som förbättrar sig mest av alla i tabellen den här säsongen. För trots att laget kom sist i hela ligan lyckades nye coachen Mike Babcock få laget att vara ett hyggligt lag när det kommer till possession-statistiken. ”Tyvärr” för laget så hade de också den lägsta sammanlagda skott- och räddningsprocenten, det som brukar kallas PDO, i spel fem mot fem hela ligan. Nu är man dessutom förstärkta med Matthews, Nylander och Marner, och laget kommer förmodligen att överraska många med hur pass bra de är redan i år. Att gå från sist till slutspel är förstås en svår, näst intill omöjlig uppgift. Men det här laget kommer förmodligen att vara betydligt närmare att lyckas med det än vad de flesta tror.

Mitch Marner. Foto: Getty Images/Vaughn Ridley

TRUPPEN

MÅLVAKTER:
31) Frederik Andersen
35) Jhonas Enroth

BACKAR:
2) Matt Hunwick ”A”
8) Connor Carrick
20) Frank Corrado
22) Nikita Zajtsev
44) Morgan Rielly
46) Roman Polák
51) Jake Gardiner
52) Martin Marincin
77) Roman Graborenko (tryout)

FORWARDS:
11) Zach Hyman
12) Connor Brown
15) Matt Martin
16) Mitch Marner
18) Milan Michálek
19) Joffrey Lupul
21) James van Riemsdyk
23) Brooks Laich
24) Peter Holland
29) William Nylander
32) Josh Leivo
34) Auston Matthews
38) Colin Greening
42) Tyler Bozak ”A”
43) Nazem Kadri
47) Leo Komarov ”A”
56) Byron Froese
82) Brandon Prust (tryout)

COACH: 
Mike Babcock (sedan 2015)

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten