Veckans Lag …
Veckans Lag

Veckans Lag #2

En ny vecka har passerat – och det måste ha varit en av de mest händelserika på länge i SHL-sammanhang. De otroliga händelserna avlöste varandra, vilket vi också kan urskönja i denna upplagan av Veckans Lag.

Joel Lassinantti, Luleå
SHL:s bästa målvakt från förra säsongen har visat att han knappast blivit sämre under sommaren. Den kolugne Luleå-keepern hade visserligen inte så mycket att göra mot Leksand, men mot Växjö var han norrbottningarnas stora segervapen. Två insläppta mål på två matcher med en räddningsprocent på 95,24 gör att 23-åringen var självklar som sista utpost här.

Nils Andersson, Malmö
Han var en av SHL:s bästa offensiva backar redan förra säsongen, men verkar ha tagit nya kliv över sommaren. Driver Malmös anfallsspel på ett fantastiskt sätt och har en sällsynt förmåga att hålla kvar pucken i offensiv zon, som gör att hans lag kan få långa anfall. Svarade för tre mål och två assist på två matcher den gångna veckan, vilket är ett otroligt facit för en back.

André Benoit, Malmö
Om man tycker att Anderssons facit från den gångna veckan är fantastiskt – då måste Benoits vara snudd på sensationellt. Kanadensaren samlade på sig smått otroliga sju poäng (1+6) på veckans två matcher – och som grädde på moset avgjorde han också mötet mot Rögle. Kompletterar Andersson på ett perfekt sätt och tillsammans är duon SHL:s klart bästa backpar just nu.

Bryan Lerg, Rögle
Amerikanen såg spännande ut redan på förhand och efter att man nu fått se honom i ett antal SHL-matcher kan man konstatera att Rögle här verkar ha hittat ett riktigt fynd. Har en fantastisk speed och teknik som gör att han ständigt är ett hot på isen. Satte avgörandet på övertid mot Linköping och följde upp det med tre poäng i Skånederbyt under sin andra match den här veckan.

Martin Thörnberg, HV71
Vilken målform han är i, den gode veteranen! Prickade in tre mål på veckans två matcher och förlängde därmed sin målsvit till sanslösa elva matcher. Har svarat för fem fullträffar redan under de fyra första omgångarna av SHL och ser ut att vara som pånyttfödd. Kan hemmasonen fortsätta prestera på den här nivån kan det bli en rolig säsong i Jönköping.

Ilari Filppula, Malmö (2)
SHL:s främsta spelare sett över de inledande två veckorna, vilket man även kan se på att han tagit plats här för andra veckan i rad. Har varit fullkomligt briljant och ser spelet som ingen annan. Avgjorde mötet med Färjestad redan i den första perioden med två mål och en assist – och följde upp det med två nya poäng mot Rögle. Det enda tråkiga är att domarna rånade oss på en halv match med finländarens fantastiska kreativitet när de gav honom ett feldömt matchstraff i derbyt.

Veckans

 

… snyggaste: Har ni inte sett Christopher Mastomäkis 1-0-mål i numerärt underläge för Luleå borta mot Växjö rekommenderar jag er att ta en titt snarast. Det var en sällsynt uppvisning av fart och tekniskt briljans som lurade Joacim Eriksson upp på läktaren. Det blir onekligen intressant att fortsätta följa 19-åringens resa den här säsongen – för den har inletts väldigt lovande.

… domartabbe: Ja, vad ska man säga? Matchstraffet som Filppula åkte på i mötet med Rögle måste vara det mest feldömda på år och tag. Det var faktiskt pinsamt att se, speciellt som domarna nu också får använda videorepriser vid den här typen av händelser. Har ni missat bilderna? Då kan ni döma själva av klippet här nedan:

… argaste: Det var inte direkt mungiporna uppåt i Rögles bås under derbyt mot Malmö. Huvudtränaren Anders Eldebrink gick ut i TV och totalsågade domarna, medan assisterande tränaren Mikael Gath gjorde sig själv till åtlöje genom att slå sin egen taktiktavla i flisor efter Filppulas ”tackling” på Jack Connolly. Det absoluta värsta med ”Gath-gate” är dock att han lyckades lura domaren att skicka Filppula av banan. Den typen av beteende får aldrig löna sig!

… blunder: Det må vara väldigt olyckligt, men en så rutinerad spelare som Chris Abbott får bara inte dra en hemåtpassning i mitten utan att titta upp vid ställningen 2-2 i slutet av en match. Resultatet av den? Då Frölunda hade en avvaktande utvisning stod HV-buren tom och pucken gled över hela banan in i det övergivna målet. Tre poäng till Frölunda och en riktig bakläxa för Abbott.

… wow-upplevelse: Skånederbyt hade allt och lite till! Den mest målrika matchen i SHL på fem år var intensiv, full av heta känslor, hög fart, fantastisk stämning och snygga prestationer. Det var som en reklamfilm för sporten ishockey. Mer sånt, tack!

… pangstart #1: När Malmö gjorde 4-0 på Färjestad i Karlstad inom loppet av tolv minuter av första perioden i torsdags var det många som inte förstod vad som hände. Ett riktigt styrkebesked från skåningarna – och ett riktigt lågvattenmärke för hemmalaget.

… pangstart #2: Frågan är om det någonsin hänt förut att det två gånger under samma vecka är lag som går fram till en 4-0-ledning på de inledande tolv minuterna av en match? Det hände i alla fall den här osannolika SHL-veckan, då HV71 upprepade Malmös bedrift mot Skellefteå. Låt vara att västerbottningarna hade en skadelista längre än Zlatan Ibrahimovic meritlista – det ska ändå inte få hända.

… försvarshaveri: Att man släpper in fyra mål på en period en gång är tillräckligt illa – att man gör det två gånger under samma vecka är inget annat än bedrövligt. Färjestads försvarsspel kollapsade fullständigt den gångna veckan och Leif Carlsson har onekligen mycket att fundera på inför stundande utmaningar.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 09 augusti
20:00 Tjeckien - Slovakien JVM
00:00 Lettland - Finland JVM
onsdag 10 augusti
04:00 USA - Tyskland JVM
20:00 Sverige - Schweiz JVM
00:00 Lettland - Kanada JVM
torsdag 11 augusti
04:00 Tyskland - Österrike JVM
19:00 Malmö - Växjö Träningsmatch
20:00 Finland - Tjeckien JVM
00:00 Slovakien - Kanada JVM
fredag 12 augusti
04:00 Schweiz - USA JVM
20:00 Österrike - Sverige JVM
00:00 Slovakien - Lettland JVM
lördag 13 augusti
20:00 Österrike - USA JVM
00:00 Kanada - Tjeckien JVM
söndag 14 augusti
04:00 Tyskland - Schweiz JVM
20:00 Finland - Slovakien JVM
00:00 Tjeckien - Lettland JVM
måndag 15 augusti
20:00 Schweiz - Österrike JVM
00:00 Kanada - Finland JVM
tisdag 16 augusti
18:30 Brynäs - Timrå Träningsmatch

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten